Zanimljivosti

Bijeli golub ponovo (ne)leti 310: SINAN STAVLJA, ONI SKIDAJU

Piše: Sead Hambiralović

U Tuzli se prošle sedmice „zakuhalo“ oko nakane da se mostić, ispravnije pasarela, koja spaja park sa Panonikom, nazove Panonski mornar u znak sjećanja na preminulog Djordja Balaševića. Na ideju je došao penzioner Sejo Bašić, a „producent“ je Sinan Alić, poznato ime iz tz. javnog miljea. Dok se na Gradskoj upravi ne legalizuje, postavljena je privremena ploča- u toku noci skinuta i pored video nadzora (?!). U petak nova- i ona je skinuta!

Danas prolazeći vidim Sinana kako postavlja (i) treču. Stari je to vuk i, naravno, zna proceduru da treba odobriti Gradska uprava. Ali namjesto ko se prvi „dosjetio“, važniji je onaj koga se (ne)tiče. To je već znano kako kod nas (ne)prolaze slavni- njihove ulice, spomenici ili nazivi javnih objekata. Otud ne treba iznenaditi što je poznati kantautor, Ambasador dobre volje UN-a, sahranjen bez pompe u krugu porodice.

Ako i ovu skinu, Sinan ima još tri rezervne, svjestan šta nosi „gradjanska neposlušnost“ i gdje mu je djoker. Zato pretpostaviti šta bi na to Balašević. U svom stilu, naravno. A i ovaj fotos ima neku simboliku- obratiti pažnju na bljesak iznad ploče…


Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje. Prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK, povremeno portal Oslobodjenje Moja BiH i šalje na oko 90 mail adresa.

Related posts

Kljukuša po receptu naših nana/baka

Editor

(Video): Moderne tehnologije su dobrodošle lopovima koji sada još lakše kradu automobile

Editor

Bijeli golub ponovo (ne)leti 422: TRIDESET GODINA POSLIJE

Editor

Leave a Comment