Zanimljivosti

Zdravko Mamić: BiH je moja prva domovina, tu ću služiti kaznu

banner

Zdravko Mamić je u Mostaru organizovao konferenciju za medije na kojoj se prisutnima obratio nakon jučerašnje pravomoćne presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Mamić se već neko vrijeme nalazi u Bosni i Hercegovini, ali je i dalje bio na fukncijama u svom Dinamu.

Vrhovni sud Republike Hrvatske mu je jučer potvrdio pravomoćnu presudu od šest godina i šest mjeseci zatvora, nakon čega je Mamić organizovao konferenciju za medije.

Tu je odmah na početku utvrdio da podnosi neopozivu ostavku na sve funkcije u Dinamu. Mamić tako više nije član Skupštine niti savjetnik Dinama. Podsjetimo, dan ranije njegov brat Zoran podnio je ostavku na mjestu trenera Dinama.

Prema Zakonu o sportu, osobe pravomoćno osuđene na više od šest mjeseci moraju u roku od osam dana napustiti svoje funkcije.

“Podnio sam neopozivu ostavku na članstvo u Skupštini GNK Dinamo, ali i na mjesto savjetnika kluba iz Zagreba. Uvijek mi je Dinamo bio iznad života. Vodio sam i navijanje na istočnoj tribini kada je Haris Škoro došao na Maksimir”, rekao je Mamić i poručio da je BiH njegova prva domovina.

“BiH je moja prva domovina, kaznu, ako dođe do nje, služit ću u BiH. Ja nisam pobjegao u BiH i nisam bjegunac. Kako mogu pobjeći iz vlastite države”.

BHDINFODESK

Related posts

Filipinka se zbog ljubavi doselila u Bosnu i Hercegovinu

BHD Info Desk Administrator

Nusret Ećo i Faruk Kalač, ljudi su važniji od velikih riječi

Editor

Nijemci u čudu već 105 godina: Kako je Bosancima ovo uspjelo

Leave a Comment