Bosnia Appeal Izbor urednika

Bošnjački džemat “Hilal BCS” iz Dewsbury: Pomoć migrantima u Bosni i Hercegovini

banner

Bošnjački džemat “Hilal BCS” iz Dewsburyja u zapadnom Yorkshireu krajem protekle godine organizaovao je izuzetno uspješnu humanitarnu akciju u kojoj su skupili pomoć migrantima u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom prikupljeno je £6.960, odnosno oko 15.000 KM. Donacija je zbog situacije s koronavirusom proslijeđena humanitarnoj organizaciji ‘Dirhem’ iz Sanskog Mosta s kojom ‘Hilal’ već dugo godina uspješno sarađuje. 

Dirhem je su u skladu s pravilima vezanim za koronavirus ovu humanitarnu pomoć u saradnji sa svojim partnerima Crvenom križom i Socijalnom fondom iz Bihaća, te humanitarnom organizacijom Solidarnost počeli relizovati na terenu. Do sada su obavljene dvije podjele. Krajem januara migrantima smještenim u kampu Lipa, za njih 800 osigurana su dva obroka i dovoljne količine vode i sve je to uz pomoć Crvenog križa dostavljeno kampu Lipa. Ukupna vrijednost doniranih artikala iznosila je 3.700 KM.

You Tube

U drugoj akciji migrantima nastanjenim u raznim objektima u samom Bihaću podijeljeno je 200 paketa hrane i to onim migrantima koji imaju kakve-takve uslove da sami sebi pripremaju hranu. U ovoj akciji za kupovinu potrebnih prehrambenih artikala utrošeno je 3.500 KM. Akcija se nastavlja i predviđene su još dvije podjele.

You Tube

Bošnjački džemat “Hilal BCS” iz Dewsburyja koristi priliku da se zahvali svim donatorima na prikupljenim sredstvima te, naravno, partnerskim organizacijama koje u teškim uslovima na terenu realizuju ovu akciju.

BHDINFODESK

Related posts

Vildana iz Livna: Među najboljim slastičarima SAD-a

Editor

Udruženje Pomoć bolenim – ŽIVOT, treba našu pomoć

BHD Info Desk Administrator

Bosanska škola u Australiji – most ljubavi prema Bosni i Hercegovini

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment