Bosnia Appeal Izbor urednika

Bošnjački džemat “Hilal BCS” iz Dewsbury: Pomoć migrantima u Bosni i Hercegovini

Bošnjački džemat “Hilal BCS” iz Dewsburyja u zapadnom Yorkshireu krajem protekle godine organizaovao je izuzetno uspješnu humanitarnu akciju u kojoj su skupili pomoć migrantima u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom prikupljeno je £6.960, odnosno oko 15.000 KM. Donacija je zbog situacije s koronavirusom proslijeđena humanitarnoj organizaciji ‘Dirhem’ iz Sanskog Mosta s kojom ‘Hilal’ već dugo godina uspješno sarađuje. 

Dirhem je su u skladu s pravilima vezanim za koronavirus ovu humanitarnu pomoć u saradnji sa svojim partnerima Crvenom križom i Socijalnom fondom iz Bihaća, te humanitarnom organizacijom Solidarnost počeli relizovati na terenu. Do sada su obavljene dvije podjele. Krajem januara migrantima smještenim u kampu Lipa, za njih 800 osigurana su dva obroka i dovoljne količine vode i sve je to uz pomoć Crvenog križa dostavljeno kampu Lipa. Ukupna vrijednost doniranih artikala iznosila je 3.700 KM.

You Tube

U drugoj akciji migrantima nastanjenim u raznim objektima u samom Bihaću podijeljeno je 200 paketa hrane i to onim migrantima koji imaju kakve-takve uslove da sami sebi pripremaju hranu. U ovoj akciji za kupovinu potrebnih prehrambenih artikala utrošeno je 3.500 KM. Akcija se nastavlja i predviđene su još dvije podjele.

You Tube

Bošnjački džemat “Hilal BCS” iz Dewsburyja koristi priliku da se zahvali svim donatorima na prikupljenim sredstvima te, naravno, partnerskim organizacijama koje u teškim uslovima na terenu realizuju ovu akciju.

BHDINFODESK

Related posts

Ćamilu Bukvi pomoć stigla od bh. dijaspore iz Skandinavije

(Video) Kada god pomislite da vam je teško pogledajte životnu priču djevojčice Mirsade Hadžić tjera suze na oči: Pomozite roditelje dok ih imate

Donator iz Švicarske: Nani Fati Klepo bajramluk od 500 KM

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment