Biznis Promo

Proizvodi cazinske firme sve više pronalaze nova tržišta širom Evrope

banner

Svake sedmice nekoliko kamiona iz Cazina vozi različite limene proizvode širom regiona, ali i Evrope. Glavni krivac za to je firma Limometal koja se može pohvaliti bogatim portfoliom. 

Njegovi proizvodi se koriste u zemljama Bliskog Istoka, SAD-a, Južne Koreje i drugim. Zahvaljujući CE certifikatu proizvodnje prema svjetskim standardima, omogućena im je međunarodna saradnja. Dugoročne i kratkoročne saradnje uspostavili su sa firmama širom svijeta, poput Ecosystem Haus iz Južne Koreje, Keep Company iz Iraka, REMS Immobilien iz Njemačke, A-Group Austrija i druge. 

– Najsretniji smo kada vidimo kamione koji idu prema Austriji, Njemačkoj, Sloveniji… Upravo smo poslali isporuku našim partnerima u Salzburgu. Kada je u pitanju austrijsko tržište, imamo i distributere u Grazu, Klagenfurtu i Vilachu. Polako širimo i listu partnera u Njemačkoj i Holandiji. Kada je region u pitanju, tu spadamo među lidere i imamo stalne kupce u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Pored proizvoda od lima, novitet u ponudi Limometala su proizvodi za suhu gradnju. Pored proizvoda za suhu gradnju radimo i montažu istih, a trenutno radimo na izgradnji hotela Luna koji se nalazi između Bihaća i Cazina – kaže direktor Limometala Mensur Mulalić. 

Zbog koronavirusa i u 2021. godine mnoge firme širom svijeta ponovo se suočavaju sa velikim problemima. 

– Ni ova godina nije obećavajuća, ali nemamo vremena za kukanje. Moramo prionuti na posao i pronaći nova tržišta i nove kupce da bi se nadoknadili gubici nastali zbog činjenice da se sve manje gradi u Bosni i Hercegovini. I 2021. godina za nas će biti izazov, ali vjerujem u svoje saradnike i da ćemo zajedničkim snagama prebroditi sve probleme i sačuvati sva radna mjesta u Limometalu – zaključuje Mulalić.

P.R.

Related posts

U Bosnu i Hercegovinu protekle godine najviše investirale Hrvatska i Srbija

Urednik BiH Info Desk

Todorić i Agrokor: zatvor ili azil u Londonu?

Tokijo: Održan investicioni seminar o mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment