BiH dijaspora

New York: Specijalno prikazivanje filma Jasmile Žbanić “QUO VADIS, AIDA?”

banner

U ovoj znamenitoj godini za bosanskohercegovačku kinematografiju, u kojoj je film redateljice Jasmile Žbanić o genocidu u Srebrenici “Quo vadis, Aida?”, uz mnoga druga priznanja (koje uključuju i dvije nominacije za BAFTA) dobio nominaciju za Oskara za najbolji međunarodni film, ponosni smo što predstavljamo posebno izdanje BHFFa – Najbolje od BHFF: Retrospektiva za naša vremena u znak podrške i obilježavanja ovog izuzetnog dostignuća.

Posebno izdanje BHFF započet će sa ograničenom virtualnom online projekcijom filma “Quo Vadis, Aida?” od 15. do 20. aprila 2021.. Ograničeni broj propusnica za prikazivanje bit će dostupan za našu publiku u Sjedinjenim Državama, a ograničeni broj BESPLATNIH propusnica za prikazivanje bit će dostupan za našu publiku u New York City-ju. Više informacija bit će dostupno uskoro.

Pored toga, BHFF priprema mjesečni program od 20. aprila do 31. maja 2021. u znak proslave bosanskohercegovačke filmske industrije predstavljanjem najboljeg što je bh filmska produkcija ponudila u posljednjih nekoliko godina. Ovo posebno izdanje BHFF-a uključivat će retrospektivne projekcije odabrane grupe filmova koji su sudjelovali i / ili nagrađeni Zlatnom jabukom BHFF-a u jednom od prošlih BHFF-a. Uz retrospektivne projekcije, program će sadržavati i razgovor sa novonastalim dijasporskim filmašima koji dolaze iz Bosne i trenutno žive i snimaju filmove negdje drugdje.

Uskoro ćemo objaviti više detalja i nadamo se da ćemo virtualno još jednom vidjeti sa svima vama.

Topli pozdravi,
Vaš BHFF tim

Related posts

SARAJKA NA ČELU ŠVEDSKOG RADIJA

Urednik BiH Info Desk

Od fudbalera do ugostitelja: Merak – hit bečke gastronomske scene

Editor

Jedan je od najistaknutijih Bosanaca i Hercegovaca mlađe generacije u Češkoj sada ima dvije domovine

Editor

Leave a Comment