Bosnia Appeal

Tuzla: Medicinska sestra Lejla Hasić treba našu pomoć

banner

Medicinska sestra Lejla Hasić iz Tuzle, koja je svoj radni vijek posvetila brizi o onkološkim pacijentima i sama se u 56. godini bori sa teškom bolešću i sada je i njoj potrebna pomoć.

Lejla boluje od adenokarcinoma pluća sa metastazama, a liječenje koje je započela 2019, nažalost pokazalo se neučinkovitim. Testiranjem u SAD-u utvrđeno je da ipak postoji odgovarajuća biološka terapija za njenu dijagnozu, a riječ je o lijeku Osimertinib čija je cijena oko 5.000 eura za mjesečne potrebe.

Lijek se već pokazao jako učinkovit kada je u pitanju Lejlino liječenje, ali ona i njena porodica ne mogu sami priuštiti ovu terapiju, zbog čega im je potrebna pomoć humanih organizacija i pojedinaca.

Koliko dugo će morati primati isti, nitko zaista ne može ni pretpostaviti. Već osam mjeseci su se skupljala sredstva humanitarnim akcijama u Bosni i Hercegovini a sada smo se našli u situaciji kada za terapiju za idući mjesec, novca više nema.

Obzirom da se radi o provjerenom slučaju portal BHDINFODSK poziva sve humane ljude da pomognu Lejli Hasić.

Foto:M.S.

BHDINFODESK

Related posts

Humani gest bosanskohercegovačkog reprezentativca: Bračni par Hajrović obnavlja Pedijatrijski odjel u travničkoj bolnici

Urednik BiH Info Desk

Deseta godišnjica ‘Nove Nade’: Most između ljudi u Norveškoj i BiH je izgrađen

Editor

Udruženje Istina

Leave a Comment