BiH dijaspora

BAPA osigurala stipendije za bh. studente u Americi

banner

Udruženje bosanskohercegovačko-američkih profesionalaca (BAPA) raspisalo je konkurs za stipendiranje dva studenta iz Bosne i Hercegovine koji studiraju u Sjedinjenim Američkim Državama. Iznos stipendije po studentu je 5.000 dolara.

KAKO SE PRIJAVITI

Popunite ovaj obrazac i priložite dopunsku dokumentaciju u PDF formi:

1. Trenutni akademski transkript (dozvoljeni su i neslužbeni transkripti sa univerziteta)

2. Pisani esej

– lični i profesionalni ciljevi (maksimalno 250 riječi)

–  opišite učešće i posvećenost zajednici (maksimalno 500 riječi)

– spisak interesa ili područja interesovanja vezano za traženi istraživački projekat. Projekti se mogu odnositi na oblasti kojima se studenti bave, teme povezane sa Bosnom i Hercegovinom ili bosanskohercegovačkom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama, ili na neki drugi način vezane za misiju BAPA-e (maksimalno 150 riječi)

– neobavezno: objasnite svoje finansijske potrebe ili posebne uslove, što može podrazumijevati i finansijske potrebe ili posebne uslove članova vaše porodice (maksimalno 150 riječi).

Pismo preporuke

Zahtijeva se i pismo preporuke vašeg profesora, poslodavca, mentora ili lidera zajednice koji može potvrditi kvalifikacije studenta. Pismo treba biti u PDF formi i poslano od strane osobe koja ga je napisala na sljedeću e-mail adresu: bapanetwork@gmail.com.

Krajnji rok za prijavu je 16. april 2021. godine.

Udruženje bosanskohercegovačko-američkih profesionalaca (BAPA) oformljeno je 2013. godine u Salt Lake Cityju. Riječ je o neprofitnoj organizaciji čiji su članovi volonteri. Primarna svrha udruženja je pružanje mogućnosti umrežavanja bh. Amerikanaca i podsticanje kontinuiranog profesionalnog rasta u zajednici. Plan je ostvariti ove ciljeve kroz zajednicu, programe menstorstva i fond stipendija, istovremeno jačajući veze sa našom domovinom.

MojaBiH

Related posts

Husagić: Vlast BiH šalje poruku dijaspori “šaljite novac, ali nam ne dolazite”

Editor

„Jedna si, jedina“ – širom Australije obilježen Dan državnosti BiH

Copo Sejo

Slovenija: Mladi Jajčanin poginuo u nesretnom slučaju

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment