Sport

Opština Centar stadion Koševo dodijelila FK Sarajevu

Opštinsko vijeće Centar danas je izglasalo prijedlog za upravljanje i korištenje Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” koji se tim aktom daje Fudbalskom klubu Sarajevo putem ugovora o zakupu. 

Vijeće je sa 23 glasa za, bez suzdržanih i bez glasova protiv prihvatilo ovaj prijedlog. 

Mjesečna renta koju će Sarajevo plaćati općini Centar iznosi 4000 KM.

FK Sarajevo se obavezuje da u periodu od 10 godina svoja sredstva investira u modernizaciju stadiona i osposobi ga za kategoriju 4 u skladu s UEFA-inim pravilnicima o infrastrukturi i kategorizaciji stadiona, a u skladu s važećim Regulacionim planom Zetra-zona sporta i rekreacije te idejnim arhitektonsko-urbanističkim rješenjem.

Sigurno da će ova informacija obradovati pristalice bordo kluba, s obzirom da je za njih stadion Koševo oduvijek dom voljenog kluba.

“Prema podacima koje ja imam, godišnji prihod tog stadiona je bio 100.000 KM, a rashod je bio 150.000 KM. Stadion je svake godine odnosio 50.000. Ovako će opština prihodovati 48.000 KM svake godine. Mislim da ne treba dalje objašnjavati. Fudbalski klub će preuzeti upravljanje stadionom. Računica je čista, a zašto 4.000 KM jer je četiri hiljade puta bolje od 1 KM. Dogovorili smo to”, rekao je Srđan Mandić, načelnik Općine Centar.

BHDINFODESK

Related posts

Sarajevski zet iz Amerike spreman investirati u KK Bosna

Editor

Oglasili se BH Fanaticosi: Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka!

BHD Info Desk Administrator

BiH reprenzentativac: Bio na granici smrti, a danas igra za Hajduk

Editor

Leave a Comment