Bosnia Appeal

„Merhamet“ Njemačke tokom ramazana obezbijedio pomoć vrijednu 85.000 KM

banner

 „Merhamet“ Njemačke je i ovog ramazana obezbijedio vrijednu pomoć za socijalno ugrožene porodice u Bosni i Hercegovini. Posredstvom HO „Merhamet“ MDD i njegovih regionalnih odbora širom naše zemlje, podijeljena je raznovrsna pomoć u vrijednosti od 85.000 konvertibilnih maraka porodicama u socijalnoj potrebi, kao u povratničkim porodicama u RS.

U sklopu ramazanske pomoći za Bosnu i Hercegovinu, „Merhamet“ Njemačke je obezbijedio 10.000 eura, odnosno19.558 konvertibilnih maraka za pripremu obroka korisnicima „Merhametovih“ kuhinja koje djeluju u okviru regionalnih odbora ove humanitarne organizacije u Tuzli, Zenici, Travniku, Sarajevu, Mostaru odnosno Jablanici, Maglaju, Bihaću i Banjoj Luci.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac se zahvalio „Merhametu“ Njemačke i bh. dijaspori koja je i ove godine pokazala solidarnost sa socijalno ugroženim građana u Bosni i Hercegovini.

– Kao i proteklih godina, „Merhamet“ Njemačke je obezbijedio značajnu i dragocjenu donaciju za porodice u BiH koje su u stanju socijalne potrebe. Zahvaljujući toj pomoći, „Merhamet“ je tokom ramazana pripremio veliki dio obroka za svojih 8.000 korisnika koje svakodnevno hranimo u naših 40 javnih kuhinja i njihovih punktova širom BiH. Obradovali smo mnoge stare, bolesne i iznemogle osobe kojima smo iftare dostavljali na kućni prag, te smo pripremili iftare za brojne postače u našoj zemlji – kazao je Vrbanjac.

Merhamet

Related posts

‘Merhamet’ Švedske donirao 82.000 KM narodnim kuhinjama u BiH

BHD Info Desk Administrator

Mario Prokop iz Njemačke prodaje automobil kako bi pomogao malenom Arslanu

Bosnia Appeal u akciji: Pogledajte u kakvim uslovima žive – obezbijedimo porodici Seferović život dostojan čovjeka

Leave a Comment