BiH dijaspora Izbor urednika

Krio se u Rusiji: Nidžo nakon 22 godine pronađen i optužen za ubistvo konduktera na Palama

Nikodin Komadara iz Sarajeva, zvani Nidžo, nakon 22 godine optužen je za ubistvo Željka Minića. Ubistvo se dogodilo 03.06.1999. godine na Palama.

“Optužnicom se Nikodinu Komadari stavlja na teret da je dana 03.06.1999. godine, na autobuskoj stanici koja se nalazi u ulici Milana Simovića, opština Pale, u namjeri da ga liši života, iz vatrenog oružja – pištolja, ispalio više hitaca u pravcu M. Ž. Pogodio ga je u predio glave i predio grudnog koša i trbuha, nanijevši mu na taj način prostrelnu ranu grudnog koša i trbuha. M. Ž. je istog dana preminuo u Opštoj bolnici Kasindo”, navodi se u optužnici Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Nikodin Komadara, je nakon ubistva pobjegao i postao jedan od najtraženijih bjegunaca iz BiH. Uhapšen je početkom godine u Moskvi na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana 2003. godine. Prilikom hapšenja Komadara je imao falsifikovane putne isprave, izdate na drugo ime, koje su mu pomogle da se skriva više od dvije decenije, pišu Nezavisne novine.

Na zahtjev pravosudnih organa, Rusija je 28. januara ove godine Komadaru izručila u BiH, te mu je određen pritvor.

Related posts

Predstavljamo: Smajo Murguz je dugogodišnji bh. aktivista u Švedskoj

BHD Info Desk Administrator

Korekcije u predloženom budžetu FBiH “teške” 11 miliona, ukupna suma ista

Admin1

Ispraćen 15. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja „Da se nikad ne zaboravi“

Editor

Leave a Comment