Dopunske škole

Kraljevski koledž – Sandhurst: Merima Bašić najbolji strani student

banner

Na Kraljevskom koledžu u Sandhurstu svečanom paradom obilježen je završetak školovanja nove klase oficira britanske vojske. Zajedno sa njima, školovanje je okončao i jedan broj međunarodnih studenata, a među njima i kaplar Merima Bašić. Ova Bosanka dobila je nagradu za najboljeg stranog studenta.

Ona je zbog svog rada, zalaganja i postignutih rezultata dobila nagradu za najboljeg međunarodnog polaznika školovanja, a uz to i pravo da se na svečanoj ceremoniji završetka školovanja, u ime međunarodnih studenata, obrati prigodnim govorom.

Merima Bašić (Foto: Facebook)
Merima Bašić (Foto: Facebook)

Kako navode iz Ministarstva odbrane BiH, kaplar Merima Bašić je primjer kako se trudom i zalaganjem, uz visok stepen motivacije, može puno postići.

Merima Bašić (Foto: Facebook)
Merima Bašić (Foto: Facebook)

Naime, ona je u OS BiH primljena u vojničku kategoriju. Uporedo sa radom, uspjela je završiti Fakultet za zdravstvene studije u Sarajevu, nakon čega je konkurisala i odabrana za prestižno školovanje na Kraljevskom koledžu u Sanhurstu.

Merima Bašić (Foto: Facebook)
Merima Bašić (Foto: Facebook)

“Po završetku školovanja na navedenom koledžu, ona je stekla sve uslove za promjenu kategorije, tako da će ubrzo biti proizvedena u čin potporučnika”, navode iz Ministarstva.

Related posts

Domovini za rođendan: Bh. učenici osvojili tri zlatne medalje na Yaleu

Tuzla: Objavljen Rječnik frazema bosanskoga jezika

NJEMAČKA: NASTAVLJA SE IZVOĐENJE NASTAVE U BOSANSKIM DOPUNSKIM ŠKOLAMA

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment