Izbor urednika Sport

SV BKC Bosna i Hercegovina: Grad Frankfurt podržao rad klubu sa tri miliona eura

Fudbalski klub SV BKC Bosna i Hercegovina, inače jedan od najuspješnijih fudbalskih klubova bosanskohecegovačke dijaspore, zapažen je i podržan od zvaničnika Grada Frankfurta.

Kao priznanje za dosadašnji rad i učinak, a ujedno i kao i investicija za budućnost, Grad Frankfurt ovom fudbalskom klubu je obezbjedio tri miliona eura.

– Novac je uložen u stadion, s ciljem da se fudbalerima iz Bosne i Hercegovine omoguće bolji uslovi za rad. Između ostalog, osigurane su nove i moderne kabine za presvlačenje igrača, izgrađen je novi teren sa umjetnom travom, kao i dva igrališta za mali fudbal, što svakako predstavlja kvalitetnu osnovu za dalji razvoj ovog fudbalskog kluba, potvrđeno je iz BKC Franfkurt.

Fudbalski klub SV BKC Bosna i Hercegovina je osnovan 1992. godine, a od 2011. godine djeluje u okviru BKC-a Frankfurt i broji 120 aktivnih fudbalera. Na čelu je prva ekipa koja igra u najvećoj ligi regije Frankfurta (Verbandsliga), a slijede druga ekipa, seniori i njihov podmladak, koji su kadrovi za budućnost ovog kluba.

U Frankfurtu živi značajan broj Bošnjaka, koji se na najbolji način predstavljaju u javnom životu Grada Frankfurta.

BKC Franfkurt

Related posts

(Video) Safet Sušić uvršten u 11 legendi PSG-a, drugi najbolji igrač u historiji kluba

Urednik BiH Info Desk

Eurobasket: Košarkašice BiH nakon velike drame savladale Tursku i izborile prolaz u nokaut fazu

Urednik BiH Info Desk

Hrvatska: Bošnjaci se trebaju izjasniti kao pripadnici bošnjačke nacionalne manjine na popisu 2021.

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment