Izbor urednika Sport

SV BKC Bosna i Hercegovina: Grad Frankfurt podržao rad klubu sa tri miliona eura

Fudbalski klub SV BKC Bosna i Hercegovina, inače jedan od najuspješnijih fudbalskih klubova bosanskohecegovačke dijaspore, zapažen je i podržan od zvaničnika Grada Frankfurta.

Kao priznanje za dosadašnji rad i učinak, a ujedno i kao i investicija za budućnost, Grad Frankfurt ovom fudbalskom klubu je obezbjedio tri miliona eura.

– Novac je uložen u stadion, s ciljem da se fudbalerima iz Bosne i Hercegovine omoguće bolji uslovi za rad. Između ostalog, osigurane su nove i moderne kabine za presvlačenje igrača, izgrađen je novi teren sa umjetnom travom, kao i dva igrališta za mali fudbal, što svakako predstavlja kvalitetnu osnovu za dalji razvoj ovog fudbalskog kluba, potvrđeno je iz BKC Franfkurt.

Fudbalski klub SV BKC Bosna i Hercegovina je osnovan 1992. godine, a od 2011. godine djeluje u okviru BKC-a Frankfurt i broji 120 aktivnih fudbalera. Na čelu je prva ekipa koja igra u najvećoj ligi regije Frankfurta (Verbandsliga), a slijede druga ekipa, seniori i njihov podmladak, koji su kadrovi za budućnost ovog kluba.

U Frankfurtu živi značajan broj Bošnjaka, koji se na najbolji način predstavljaju u javnom životu Grada Frankfurta.

BKC Franfkurt

Related posts

Ajdin Hasić kapiten U-19 fudbalske reprezentacije BiH potpisuje za Bešiktaš?

Urednik BiH Info Desk

Izrael: Musliman prvi put kapiten fudbalske reprenzentacije

Editor

Edin Džeko pozitivan na koronavirus

Editor

Leave a Comment