BiH dijaspora

London: Promovisana Britansko-Bosanskohercegovačka privredna komora

U prostorijama Ambasade Bosne i Hercegovine u Londonu sinoć je održan prijem na kojem je promovisana nedavno osnovana Britansko-Bosanskohercegovačka privredna komora (BBHCC).

Ovu neprofitnu organizaciju osnovale su Lilijan Sulejmanović i Amela Karajbić, pripadnice bh. dijaspore u Velikoj Britaniji, koje su u ovaj projekat uložile svoje veliko iskustvo u međunarodnom poslovanju, i za šta su dobile veliku podršku Ambasade UK u BiH kao i Ambasade BiH u Londonu.

Skupu su se obratili ambasador BiH u Londonu, Vanja Filipović; Martin Vickers, specijalni trgovinski izaslanik Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za zemlje Zapadnog Balkana (ujedno i član BBHCC Savjetodavnog odbora) i Lilijan Sulejmanović, inicijator i jedan od osnivača Udruženja BBHCC.

Promociji su prisustvovali baronesa D’Souza, prethodno predsjedavajuća Doma lordova i članica Izvršnog odbora BGIPU-a (Britanske grupe Inter-parlamentarne Unije), i parlamentarna zastupnica; Alicia Kearns, predsjedavajuća Svepartijske parlamentarne grupe za BiH te predstavnici kompanija koje su BBHCC patroni-članov, predstavnici drugih trgovinskih komora koje djeluju u UK, kao i ostali članovi, partneri i prijatelji udruženja.

Facebook

Related posts

BiH dijaspora: Do ponoći se još možete registrovati za Lokalne izbore 2020.

Urednik BiH Info Desk

Osman Džiho: Danas je „manjak“ humorista i imitatora

Urednik BiH Info Desk

Emir Sejdić u Londonu gradi uspješnu modeling karijeru

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment