BiH dijaspora

Predstavnici Ambasade Bosne i Hercegovine u Bernu održali niz sastanaka sa predstavnicima bh. dijaspore u Švicarskoj

banner

Na poziv Udruženja građana BiH i Džemata IZ BiH u Zugu, savjetnica u Ambasadi BiH u Bernu, Dženeta Halilović je 29.08.2021. godine posjetila predstavnike bh. dijaspore u Zugu kojom prilikom su razgovarali o budućoj saradnji i dogovoreno je zajedničko djelovanje koje će doprinijeti širenju pozitivne slike o BiH u Švicarskoj, te pomoć u razvoju ekonomije BiH uz otvaranje i proširenje postojećih firmi u BiH, otvaranje novih radnih mjesta itd. Također, na poziv Udruđenja građana BiH u Ženevi, savjetnica Halilović je posjetila udruženje i razgovarala sa nekoliko uspješnih pojedinaca porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Na sastanku je razgovarano o ideji i mogućnosti održavanja ekonomskog foruma pod pokroviteljstvom Ambasade BiH u Bernu, odnosno Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

U četvrtak 02.9.2021. godine Ambasador Boro Bronza se u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Bernu susreo sa predsjednikom Matice BiH, Hamdijom Kočićem. Posjeta je upriličena u kontekstu razgovora o mogućnosti uanprjeđenja naučne saradnje i razmjene između BiH i Švicarske, naročito u smislu povezivanja Ciriha i urbanih centara u BiH na planu arhitektonskih rješenja koja bi bila u skladu sa modernim ekološkim standardima i djelovala bi prema sprječavanju urbane erozije u gradovima BiH.

U četvrtak 09.9.2021. godine Ambasador BiH se u Bernu sastao sa gosp. Nikolom Burićem, koji se nalazi na čelu i-platforme, udruženja bh. dijaspore u Švicarskoj. Na sastanku je dogovoreno da će se već u narednom periodu intezivirati saradnja Ambasade BiH u Bernu i bh. dijaspore.

MVP

Related posts

Bosanskohercegovački glumac Edin Hasanović: Najveća mi je želja da jednog dana pročitam očevo ime na mezaru

Copo Sejo

Sedmo Otvoreno pismo građanske inicijative “KLUBA 100 – PLUS” Visokom predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentinu Inzku

Editor

Josip Zmajić: Naš je Odžak, a ne Berlin

Leave a Comment