Sport

Epilog prekida u Mostaru: Par-forfe za Borac, suspenzija stadiona „Rođeni“

Sjednica Takmičarske komisije NS/FS BiH održana je danas u prostorijama Saveza u Sarajevu.

Na sjednici je između ostalog razmatrana jučerašnja utakmica 10. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Velež-FK Borac u Mostaru koja je prekinuta u 82′ zbog ulaska navijača u teren.

Takmičarska komisija je registrovala meč službenim rezultatom 0:3 u korist FK Borac.

Donijeta je odluka o suspneziji stadiona „Rođeni“ u Mostaru do donošenja odluke Disciplinske komisije NS/FS BiH.

Predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić i ostala lica odgovorna za organizaciju utakmice biće predmet odlučivanja Disciplinske komisije NS/FS BiH.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade koji su, za sada, neidentifikovana lica izvršila na službenim osobama u kojim je bio ugožen fizički integritet ljudi, te je potrebno hitno poduzimanje svih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi ponovili, objavljeno je na zvaničnoj stranici NS/FS BiH.

BHDINFODESK

Oduzeti im bodovi: Fudbalski savez BiH žestoko kaznio FK Velež i Šemsudina Hasića

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine žestoko je kaznila FK Velež zbog incidenata na utakmici 10. kola Premijer lige protiv Borac.

Rođeni su kažnjeni sa 10.000 KM, oduzeta su im tri boda, a stadion je suspendovan na narednih šest utakmica.

Suspendovan je i Šemsudin Hasić, predsjednik FK Velež, kojem je zabranjeno obavljanje funkcije u fudbalu na dvije godine.

Prethodno je Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine utakmicu registrovala službenim rezultatom 0:3, te je, po automatizmu, suspendovala stadion Rođeni (do okončanja postupka).

Po prijavi sudije Sabrije Topalovića, pokrenut je i disciplinski postupak protiv Šemsudina Hasića, što je na kraju rezultiralo žestokom kaznom, kako za klub, tako i za prvog čovjeka Rođenih.

Utakmica Velež – Borac prekinuta je u 82. minuti pri rezultatu 0:2 za Banjalučane (Stojan Vranješ dvostruki strijelac) kada su navijači domaćeg tima utrčali na teren.

Nešto kasnije, na povratku kući, u blizini Jablanice, napadnut je i sudija Topalović zajedno sa supervizorom za suđenje Adnanom Alispahićem i četvrtim sudijom Admirom Šehovićem, a zapaljen je automobil u kojem su njih trojica bili.

Iz bh. kuće osudili su ono što se događalo za vrijeme i poslije utakmice u Mostaru.

– Fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade koji su, za sada, neidentifikovana lica izvršila na službenim osobama u kojim je bio ugožen fizički integritet ljudi, te je potrebno hitno poduzimanje svih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi ponovili – poručili su danas iz FSBiH.

Related posts

Edin Džeko i Jusuf Nurkić čestitali Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

BHD Info Desk Administrator

Uoči kvalifikacija košarkaška reprezentacija BiH ostala bez šestorice igrača

Urednik BiH Info Desk

Louisville – Kentucky: Bivši legendarni fudbaler i trener FK Sarajevo Zijad Švrakić specijalni gost BALKAN SOCCER CAMPA

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment