BiH dijaspora

NOVA GENERALNA KONZULICA BiH U FRANKFURTU VIŠNJA LONČAR

U četvrtak 23.09.2021. novoimenovana Generalna konzulica BiH u Frankfurtu gospođa Višnja Lončar je u velikoj sali MVP BiH imala završni razgovor pred odlazak na ovu novu i vrlo odgovornu funkciju.

Upoznao sam je na samom početku priprema u MVP i sa svoje strane pokušao koliko god sam mogao da joj pomognem da se što bolje pripremi za odlazak na ovu diplomatsku destinaciju. A uvijek sam, kao lokalpatriota, posebno obradovan kada na funkcije ambasadora i generalnih konzula bude imenovan neko iz moje Hercegovine kao što je u ovome slučaju gospođa Lončar. U jednoj veoma ugodnoj i prijateljskoj radnoj atmosferi pred svojim novim radnim kolegicama i kolegama gospođa Lončar je govorila o tome kako ona zamišlja svoj budući rad, koji će joj biti glavni prioriteti u poslu, da će sa svoje strane pokušati na najbolji mogući način raditi na zaštiti interesa svih državljana BiH, razvijati saradnju sa našom dijasporom, kao i da će sa svojim budućim radnim kolegama u konzulatu vršiti promociju naše države na konzularnom području GK BiH Frankfurt i u S.R. Njemačkoj.

Iako do sada Višnja nije radila u diplomatiji, nego u privredi, istakla je da će u saradnji sa svojim timom u Frankfurtu i kolegama u sjedištu MVP BiH dati sve od sebe da ovaj odgovorni posao radi časno i pošteno na dobrobit svih naših naroda i građana, a sve u interesu države BiH čiji će biti predstavnik u Frakfurtu. A družeći se sa Višnjom uvjerio sam se da ona zaista vrlo iskreno i bez ikakvog osobnog interesa voli našu domovinu BiH i sve naše ljude, a što je osnovna stvar da bi neko mogao biti dobar i uspješan diplomata. Nakon završnog razgovora usljedila je kraća diskusija i razmjena mišljena o novom poslu i poziciji generalne konzulica u Frankfurtu.Poslije toga, Generalna konzulica je pozvala prisutne kolegice i kolege na ručak i druženje u poznati sarajevski riblji restoran “Luka”, a završnom razgovoru i ovom druženju je prisustvovao naš poznati i prije rata jedan od najpopularnijih pjevača sevdaha i narodnih pjesama u bivšoj Jugoslaviji Asim Brkan iz Mostara.

Želim generalnoj konzulicu gospođi Višnji Lončar puno sreće i uspjeha u budućem diplomatskom poslu, a posebno da našu državu Bosnu i Hercegovinu predstavlja u Njemačkoj na najbolji mogući način. Isto tako, od srca joj želim puno sreće, dobro zdravlje i sve najbolje u privatnom životu.

Satko Bitanga

Related posts

NEW YORK: 11. JULA – KOMEMORATIVNA ŠETNJA ZA ŽRTVE GENOCIDA

BHD Info Desk Administrator

Norwegian Air Shuttle: Uspostavio letove sa sarajevskog aerodroma za Stockholm

BHD Info Desk Administrator

SAD: Student Demir Sikirić dizajnirao je prototipski 3D štampani protetik prilagođen osobama sa paralizom gornjih ekstremiteta

Editor

Leave a Comment