BiH dijaspora

“12 dana mira”: Bosanskohercegovačka ambasada u Londonu priredila Veče kulture BiH

Ambasada BiH u Londonu je priredila Veče kulture BiH, inspirirano Svjetskim danom mira i BiH diplomatskom kampanjom “12 dana mira”.

Prijem je otvorio ambasador Vanja Filipović, okružen dječjim horom BH dopunske škole London, govorom tople dobrodošlice, u kojem je istaknuo važnost BH zajednice u UK i njihove uspjehe na koje smo svi ponosni, te podsjetio na važnost teme koja nas je okupila i zadovoljstvo što i na ovaj način mozemo proslaviti Svjetski dan mira. Ambasador se zahvalio roditeljima koji su izdvojili vrijeme i trud da djecu pripreme za priredbu i dovedu u ambasadu, kao i vrijednim nastavnicima Semiri Jakupović, Edini Kikić, Sedinu Šahmanu, Samiru Bašiću koji su nakon godinu i pol dada “zoom” nastave BH dopunske škole, organizovali njihov nastup u ambasadi, zajedno sa vrijednim Dženan Medjedovićem, koji ih je pratio na gitari.

Ovom prilikom se također zahvaljujemo našim gostima-govornicima, učesnicima “Human library” segmenta – Emiri Ramić, Mahiru Hadžiću i Šejli Osmanović – hvala Vam što ste Vaše inspirativne životne priče podijelili s nama. Gdji Emiri hvala na divnom poklonu, njenoj umjetničkoj slici, koju je poklonila ambasadi ovom prilikom, a takođe hvala i od nas za priznanje i sliku koju je poklonila našoj dragoj aktivistkinji, Semiri Jakupović, za njenih 25 godina rada u BH dopunskoj školi London.

Također se zahvaljujemo Nermi Prnjavorac Cridge na divnoj prezentaciji njenog projekta “Sarajevska abeceda/azbuka” i podržavamo njenu zamisao da se akcija posađivanja drveća, koju je pokrenula u Sarajevu, proširi i na London.

Hvala svima koji su poslali svoje snimke i videa, a koji će biti prikazani i na završnoj manifestaciji “12 dana mira” 04.10 u Sarajevu, gdje će svi prisutni moći vidjeti doprinose svih naših ambasada – kao i bh zajednica širom svijeta, u toku ove posebne diplomatske kampanje.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske/Facebook

Related posts

Vlada Tuzlanskog kantona odbila da potpiše ugovor s aviokompanijom Ryanair

BHD Info Desk Administrator

U prošloj godini oko 2000 bosanskohercegovačkih građana ispisalo se iz matičnog državljanstva

BHD Info Desk Administrator

Plate bh. ambasadora od 5.098 KM do 7.375 KM

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment