BiH dijaspora

Sydney: Povodom hapšenja muftije Bekrića oglasio se i Australian Bosnian Islamic Centre

Nakon hapšenja muftije Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji Jasmina ef. Bekrića u Sydneyu zbog sumnje da je zloupotrijebio blizu 100.000 dolara koje su bile namijenjene za dobrotvorne svrhe, Australian Bosnian Islamic Centre Sidney pozvao j sve džematlije koji se osjećaju izdani, iznevjereni i pokradeni da svoja iskustva podjele sa australijskim istražnim organima. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Esselamu-alejkum,

Pozivamo sve naše džematlije koji se osjećaju izdani, iznevjereni i pokradeni da imaju pravo kao članovi džemata ili pojednici, građani ove države, da nazovu NSW Crime stoppers i iznesu (u povjerenju) svoja iskustva i poslovanja sa osobom ili osobama koji su duboko bili uključeni u rad Mešihata tokom zadnji 20 i nešto godina.
Iako je optužnica podignuta protiv jedne osobe, itekako je istraga u toku i moguće je da se ovaj slučaj proširi i na ostale vođe ili članove Mešihata.
Svaka informacija može biti od koristi NSW policiji, koja već posjeduje velik trag elektronske malverzacije našim donacijama, a svi znamo praksu dijeljenja koverti i ‘cash’ para istim tim osobama koji su nam se predstavljali kao čuvari islama, bošnjaštva, i naše tradicije.
Vaša pomoć istražnim organima je znak da ovo nema veze sa našom vjerom ni sa našom bošnjačkom tradicijom.
Vrijeme sada da se orgadimo od ovakvi ljudi i institucija koje ih štite godinama.

Alen Havić
Australian Bosnian Islamic Centre, Secretary

(Izvor: 2) Australian Bosnian Islamic Centre Deer Park | Facebook

https://fb.watch/8nUmXG9VTP/

BHDINFODESK

Related posts

Darrian Johner (19) iz St. Louisa priznao ubistvo Zemira Begića

Brisel: Bosna neće pasti, Bosnu niko nije pokorio!

BHD Info Desk Administrator

Hamza Dizdarević : Moja majka, moja motivacija

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment