BiH dijaspora Izbor urednika

STUTTGART: BISERIJADA ODUŠEVILA SVE PRISUTNE

Druženjem, pjesmom i igrom protiv pandemije

Sinoć je u velikoj sali popularnog stuttgartskog restorana Gecko, u Bad Cannstattu, održana Biserijada – zajedničko druženje članova i simpatizera KUD-a „Mladi biseri“ iz Stuttgarta i njihovih prijatelja.Bilo je to prvo veće i javno okupljanje članova ovog kulturno-umjetničkog društva nakon skoro dvije godine, zbog pandemije korona virusa.

Da zajedničko druženje nedostaje svima bilo je vidljivo i na licima prisutnih na sinošnjoj manifestaciji. Odlično raspoloženje i atmosferu koja je sinoć vladala u Stuttgartu pjesmom i muzikom uveličali su i Safet Bešo i Adis Kajan, kao i nekoliko nastupa članova i članica Mladih bisera.

U pozdravnom govoru, predsjednik KUD-a Mladi biseri Sead Selmanović, istakao je zadovoljstvo zbog mogućnosti da KUD Mladi biseri ponovo ima priliku sastajati se, trenirati i pripremati nove manifestacije po kojima su i bili poznati. Za novembar, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine najavljena je nova, tradicionalna manifestacija KUD-a Mladi biseri, o kojoj će šira javnost biti informisana narednih dana. Među gostima „Mladih bisera“ na sinošnjoj manifestaciji i lijepom druženju bili su i predstavnici bosanskih škola.

Haris Halilović

Related posts

Napravljena interaktivna mapa svih diplomatskih predstavništava BiH u svijetu

Editor

Zahvaljujući bh. dijaspori Kanada bi mogla donirati vakcine Bosni i Hercegovini

BHD Info Desk Administrator

Arhitekta Abdullah Buljubašić: Lični uspjeh odražava inicijalnu promociju domovine i naroda

Editor

Leave a Comment