Uncategorized

BH Fanaticosi: Mrzitelj svega bosanskog imenovan u komitet NS/FS BiH

Navijačka grupa BH Fanaticos oglasila se na svojoj zvaničnoj FB stranici (5) BHFanaticos | Facebook povodom najnovijih imenovanja u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, prema kojem je na mjesto predsjednika Komiteta za medije postavljen Dragiša Ćorsović.

“Novi cirkus u režiji NS BiH – već odavno je prestalo biti smiješno. Za predsjednika Komiteta za medije postavljen je dokazani ratni huškač, šovinista, mrzitelj svega bosanskog Dragiša Ćo(r)sović. Kako je počeo izvještavati u vremenu oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu, tako je nastavio i drugim metodama te 1996. godine odbija da izgovori ime i prezime Mehe Kodre, koji je tog dana bio strijelac za Barcelonu. ‘Gol je postigao igrač s brojem 9 na leđima’, riječi su Dragiše Ćorsovića. S jedne strane to je sasvim ok, Meho Kodro ne zaslužuje da takav ološ izgovara njegovo ime, a s druge stane gubi se svaki oblik profesionalizma i realnog izvještavanja. Nerijetki su i TV prilozi kojima se izbjegava svaki spomen države BiH”, stoji u saopštenju Fanaticosa.

Ova navijačka grupa je potom poslala i poruku javnosti.

“Ne dozvolite da vam bahati pojedinci unište kult reprezentacije, ne dozvolite da vas udalje i otjeraju od onoga što volite. Pokažite djeci, prijateljima, porodici kakvi zlotvori su na pozicijama gdje treba biti neko zadužen za napredak našeg nogometa i patriotski podstrek. BH Fanaticos će nastaviti da se bori sa svim oblicima negiranja! Podržimo momke što stoje iza grba, istjerajmo ološ”, poručili su Fanaticosi.

Facebook

Leave a Comment