BiH dijaspora

Igrao je u BiH, a sada je medicinskom timu kluba iz Australije

Nekadašnji fudbaler Slobode i Tuzla Citya prije dvije godine zaputio se na daleki kontinent, Australiju, u nadi da će ispuniti svoje dječačke snove.

Da su se mukotrpan rad i veliko odricanje isplatili, pokazuje njegov nedavni angažman u medicinskom timu Western Sydney Wanderersa, u klubu iz najvećeg ranga australijskog fudbala. Radi se o Kenanu Selimoviću.

“Sretan sam zbog svog angažmana. Došao sam u državu u kojoj se cijene rad, trud i znanje. Želio sam uspjeti u sportu, sad kao član medicinskog tima. Ukazala mi se prilika, objeručke sam je prihvatio i trudit ću se sa budem još bolji”, kazao je Selimović, te se osvrće na odlazak iz Bosne i Hercegovine.

“U mojoj kući sport je bio glavna tema. Mama je bivša atletičarka. Ona mi je uzor na mom putu. Uz veliki trud došla je do Olimpijskih igara. Pokušao sam ostati u Bosni i Hercegovini, međutim nije uspjelo. Sada sam ovdje i sretan sam.”

Po odlasku je upisao fakultet, počeo je igrati fudbal za jedan lokalni tim, a nedugo poslije je postao vlasnik FIFA – inog certifikata za sportsku medicinu.Western Sydney Wanderers se takmiči u australijskoj A – Ligi i trenutno se nalaze na 8. poziciji.

Sportske.ba

Related posts

Bosanac Andrej Gajić rukovodilac u „National Geographicu“: Samo 20 vrsta ajkula je opasno

Editor

Tuzlanski aerodrom: Bosanac pokušao prokrijumčariti dukate sa likom Franje Josipa

Urednik BiH Info Desk

Koronavirus: MVP BiH zamolila sve akreditovane bh.diplomate da pomognu u nabavci respiratora i neophodne medicinske opreme

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment