Video

Poslušajte prelijepu baladu Mahira Mulalića – “Đerdan”

banner

“U mraku i biseri se rode, ne, ne plašim se ja ovog dubokog mora, od tebe ni lanaca ni slobode, uvijek je malo vremena kad nema odgovora” – stihovi su debitantske pjesme “Đerdan” talentovanog pjevača iz Gračanice Mahira Mulalića.  

Muziku i tekst za numeru pobjednika “Zvezda Granda” potpisuje hitmejker Bane Opačić, a za aranžman je bio zadužen Darko Dimitrov. 

– “Đerdan” je pjesma koja svakom izvođaču treba da se desi. Moj prvi susret sa Banetom je počeo na najbolji mogući način, sjedili smo satima, pričali i doživljavali jedan drugog. Banetov rad pratim već godinama i imao sam želju da sarađujemo u budućnosti, ali nisam mogao ni naslutiti da će to biti upravo moja prva pjesma. Što se tiče Darka, kada sam bio kod njega u Skoplju, zaista sam uživao u radu s njim. Ima dosta šaren metod dok radi – pun je inovacija, nepredvidivosti… Sjajan – kaže Mahir Mulalić.

“Đerdan” je osvojio simpatije publike širom regiona već nakon prvog slušanja, a riječi hvale za njegovu baladu imala je i njegova mentorica Marija Šerifović.

– Po reakciji Marije i publike, koja je dio pjesme mogla čuti na društvenim mrežama, znali smo da što prije treba da ugleda svijetlo dana, i, napokon, tu je. Drago mi je što ljudi osjete emociju ove pjesme, sad mi je srce na mjestu – zadovoljan je Mulalić.

P.R.

Related posts

Blagajska tekija očarava turiste: Zapis o blagajskoj tekiji iz 1664. godine

BHD Info Desk Administrator

Željko Bebek predstavio spot za emotivnu pjesmu “Kćeri moja” posvećenu kćerki Katarini

Urednik BiH Info Desk

Dr. Senad Divanović: Šta su nove varijante korona virusa i koliko su opasne?

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment