Izbor urednika Kultura

Alma Ferović Fazlić dobitnica je ovogodišnje nagrade za umjetnički rad Univerziteta u Sarajevu

banner

Alma Ferović Fazlić, asistentica na predmetu Glas na Odsjeku za glumu Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, dobitnica je ovogodišnje nagrade za umjetnički rad Univerziteta u Sarajevu, koji svake godine nagrađuje značajne akademske i profesionalne uspjehe, ostvarene u prethodnoj godini.

Asistentica Ferović Fazlić nagrađena je za poseban doprinos u umjetnosti u 2020. godini. Dobitnica je i nagrade “Dr. Razija Lagumdžija” za najuspješnije rezultate u nastavi, umjetnosti i nauci Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu za 2020. godinu, te počasne nagrade i zvanja Associate of the Royal Academy of Music u Londonu.

Voditeljica je prvog umjetničko-istraživačkog projekta “Glas kao glumačko sredstvo u muzičkom teatru”, čija je realizacija u toku.

Inače, Alma Ferović Fazlić je ostavila svoj umjetnički trag u Londonu i često je svojim nastupima uljepšavala razna dešavanja u bh. dijaspori.

Redakcija portala BHDINFODESK upućuje Almi Ferović Fazlić iskrene čestitke na ovom velikom priznanju.

Link: (12) Akademija scenskih umjetnosti | Facebook

Related posts

Njemačka: Hrvatski svjetski kongres medijima nudi intervju s Miloradom Dodikom

Editor

Podsjećanje na 2. april Međunarodni dan dječje knjige

Uspješna Bosanka u Njemačkoj: Nakon 11 godina dala otkaz i krenula ispočetka

BHD Info Desk Administrator

1 comment

Alice Julien 30/12/2021 at 11:23

Zena je praunuka Santiceve Emine. Moja nana Zuhra je iz Bosanske Gradiske putovala u Mostar sa dvije kceri, na zalost sest sinova koji nisu bili pozvani, posjetiti Eminu, koja i nije imala nekakvo “visoko” misljenje o velikom pjesniku. Prema nani, malo joj je smetao stalno prolazeci. Meni se cini da nije bila iskrena!

Reply

Leave a Comment