BiH dijaspora Izbor urednika

Stuttgart: Uprkos lošem vremenu bosanskohercegovačka dijaspora dala podršku jedinstvenoj domovini

banner

MARIENPLATZ IZGLEDAO, GOVORIO I DISAO BOSANSKI!

Nećemo podjele ni sukobe, hoćemo mir, slobodu, demokratiju i prosperitet za Bosnu i Hercegovinu. U organizaciji Građanske inicijative BiH Stuttgart, u subotu, 22. 01. 2022. godine, u Stuttgartu je održan skup podrške Bosni i Hercegovini: Protiv podjela i sukoba: Svi za BiH, BiH za sve!, sa koga je upućena glasna poruka da su građani/ke i prijatelji/ce Bosne i Hercegovine za mir, toleranciju, demokratiju i prosperitet, a protiv rata, sukoba i podjela u nacionalne torove, da država Bosna i Hercegovina pripada građanima/kama, a ne stranačkim vođama, da pravna država mora da funkcioniše i da se državna pitanja trebaju rješavati u institucijama Bosne i Hercegovine.

Nakon intoniranja himni BiH i Njemačke, ispred organizatora skupa, prisutnima se obratila predsjednica Odbora za organizaciju gospođa Nijaza Mešić, a zatim, i: Jasmina Horstert i Josip Juratović, zastupnici u Bundestagu, kao i Gari Pavković, šef Ureda za strance grada Stuttgarta.

Pismo sa zahtjevima Skupa vlastima Njemačke i EU, na bosanskom i njemačkom jeziku pročitali su odlični moderatori skupa: Sara Glasić i Anes Velispahić.

Ako su mir, sloboda, demokratija, otvorenost, poštivanje svih ljudskih prava, jednake šanse za sve i prosporitet, svijet bez granica – budućnost Evrope i svijeta, tražimo od vlastu u Njemačkoj i EU pomoć da to isto bude omogućeno i Bosni i Hercegovini i svim građanima koji u njoj žive, glavna poruka je skupa podrške BiH u Stuttgartu.

I pored lošeg vremena i mjera ograničenja zbog korona virusa, skupu podrške BiH u Stuttgartu prisustvovao je veliki broj građana i građanki. Marienplatz je svojom dekoracijom sa obilježjima domovine, u subotu izgledao i disao bosanski, a nije bilo niti jednog incidenta.

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli ovaj dostojanstven skup građana BiH u Stuttgartu i omogućili da se čuje i njihov glas.

H.H.

Foto galerija:

H.H.
H.H.
H.H.
H.H.

Related posts

Partija zelenih podržava priznanje autohtone BOSANSKE manjine u Austriji

BHD Info Desk Administrator

Mijatovićev poziv: Banjalučani širom svijeta, registrujte se za glasanje

Editor

OSIGURATI BOLJU KOMUNIKACIJU SA DIJASPOROM: „ZAJEDNO JAČI / ZAJEDNO BOLJI“

Leave a Comment