BiH dijaspora

Poruka ambasadoru BiH u Kanadi: Ponižavanjem tog državnog blagdana vi ponižavate samog sebe

banner

Poštivanje Ustava i zakona Bosne i Hercegovine obaveza je svih građana, a posebno njenih diplomata koji su dužni da promivišu ustavom i međunarodnim pravom zagarantovana prava na promovisanju tekovina suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, države koju profesionalno treba da predstavljaju. Ambasadori ne smiju da favorizuju nikakvu političku ideologiju ili opciju, oni trebaju da brane i jačaju bosanskohercegovačke, državne interese.

Marko Milisav


Odbijanjem da obilježi 30. godišnjicu nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ambasador Bosne i Hercegovine u Kanadi, Marko Milisav, je prekršio odredbe Ustava i zakona Bosne i Hercegovine ali i moralne diplomatske, pa i ljudske norme.

Bosanskohercegovačka zajednica u Kanadi je svoje nezadovoljstvo iskazala javnim pisanim protestom ispred ambasade Bosne i Hercegovine u Otavi na kome piše:

“Poruka ambasadoru Bosne i Hercegovine u Kanadi:
Prvi mart je Dan nezavisnosti naše, ali i vaše Bosne i Hercegovine. Ponižavanjem tog državnog blagdana vi ponižavate samog sebe. Sretan vam dan nezavisnosti jedne i jedine Bosne i Hercegovine, kojoj vi ne pripadate”.
Ambasadoru i svim negatorima države Bosne i Hercegovine i negatorima njenih državnih blagdana poručujemo da Dan nezavisnosti nije uperen niti protiv jednog bosanskohercegovačkog naroda i bosanskohercegovačkog građanina. To nije dan početka rata, već historijski dan demokratske slobode, demokratskog izbora, puta u nezavisnost, suverenost i međunarodno priznanje Bosne i Hercegovine.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Kanadi

Čestitajući im Dan nezavisnosti još jednom pozivamo svih 18 ambasadora Bosne i Hercegovine da uzmu učešća u obilježavanju historijskih, državnih blagdana svoje države kao blagdana međusobnog dijaloga i uvažavanja svih istinskih prijatelja Bosne i Hercegovine bez obzira gdje bili.

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Bošnjaci u Veroni kupuju svoje vlastite džematske prostorije

Urednik BiH Info Desk

Uskoro „Dani dijaspore“ u Travniku i veliki koncert Halida Bešlića

BHD Info Desk Administrator

Utakmica Italija – BiH na više od 20 TV kanala

Editor

Leave a Comment