BiH

Crnadak ‘optužio’ Tegeltiju za britanske sankcije Dodiku i Cvijanović?

Polemika oko uvedenih britanskih sankcija Željki Cvijanović i Miloradu Dodiku ne prestaju. Posebno je vruće na relaciji opozicionih stranaka i vladajućeg SNSD-a.

Tako je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i zastupnik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) odgovarajući na Dodikove optužbe da je PDP lobirao za sankcije kazao kako su apsolutno netačne te stvari.

„Također bih se zapitao ko je od ljudi iz njegove stranke zaslužan za sankcije te ko je od njegovih u posljednje vrijeme putovao u London, to nisam bio ja. Tako da neka on dobro razmisli o tome i neka nas pusti na miru”, naglasio je Crnadak.

Za zaboravne valja podsjetiti da je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara krajem februara boravio u Londonu.

On je 28. februara u Londonu učestvovao na Investicionoj konferenciji o Zapadnom Balkanu koju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Tegeltija je tada kazao da ‘nažalost, loša priča o BiH često dođe od nekih iz BiH a svojski je nekad podržavaju oni koji su daleko od BiH i jako loše poznaju situaciju u BiH’.

„Zato mi vjerujemo u naše prijatelje koji su živjeli i radili u BiH a koji jako dobro poznaju zemlju i vjerujemo da će naši prijatelji iz EBRD-a prenijeti pravu sliku investitorima. Nama ne trebaju poruke o ratu i vojnim snagama u BiH, to nikom ne treba. Ako iko razumije stanje u Ukrajini, onda su to stanovnici BiH”, rekao je tada Tegeltija.

Da li je Crnadak zapravo mislio na ovo putovanje jednog SNSD-ovca u London nije pojasnio, ali je poznato od ranije da Tegeltija i ne uživa neko povjerenje Dodika.

Tegeltija, prema ranijim izvještajima medija, spada među brojne funkcionere SNSD koji su nezadovoljni Dodikovom politikom nakon odlaska u Sarajevo.

(A.Č.Z.) Patria

Related posts

“Jedna si jedina” himna Bosne i Hercegovine usvojena prije 25 godina

BHD Info Desk Administrator

SLUČAJ DŽENAN MEMIĆ: SIPA uhapsila dvije osobe, nastavljaju se pretresi

Urednik BiH Info Desk

Bosna i Hercegovina na 5. mjestu u Evropi po organizovanom kriminalu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment