BiH dijaspora

SARAJKA NA ČELU ŠVEDSKOG RADIJA

banner

Bard bosanskohercegovačkog novinarstva Ahmed Bosnić na svom Facebook profilu objavio je je vijest SARAJKA NA ČELU ŠVEDSKOG RADIJA, post prenosimo u cjelosti:

Uvijek kada sam u sličnoj prilici moja osjećanja su uzburkana i podijeljena. S jedne strane kao roditelju puno mi je srce, a s druge ispunjava me nelagoda karakteristična za osobe koje samo za sebe zadržavaju ponos i hvalu, jer sam u prilici da objavim najnoviji novinarski uspjeh moje kćerke Alise Bosnić, koja je kako se u novinarstvu kaze – postala medijska vijest u državi u kojoj živi. Upravni odbor Švedskog radija, Alisu je naimenovao na visoku poziciju glavne i odgovorne urednice najuticajnijeg radijskog studija u Stokholmu.

Alisa se novinarstvom pocela baviti sa nepunih 19 godina u Sarajevu volontirajuci u izdanjima NIŠRO „Oslobodjenje“ kao student prve godine, ali ju je agresija na BiH otjerala u izbjeglistvo u Švedsku. Tamo je zavrsila studije i nastavila karijeru profesionalne žurnalistkinje.

Do posljednjeg uspjeha i visokog imenovanja Alisa je obavljala funkciju glavnog i odgovornog urednika Švedskog državnog radija u Upsali.

PS. Sanjam da ce i Bosna i Hercegovina biti jednog dana kao Švedska i da se stručnost nece cijeniti po dajđama i amiđama!

Alisa Bosnić

Redakcija BHDINFODESKA čestita Alisi Bosnić, još jednom istinskom ambasadoru Bosne i Hercegovine, koja svoju domovinu u Švedskoj predstavlja u nekom drugom mnogo ljepšem svjetlu. Svi mi koji živimo vani znamo koliko je rada, truda i ličnog odricanja trebalo Alisi Bosnić da dođe do vrha, zato “kapa do poda”!

Sveriges Radio: https://sverigesradio.se/artikel/nya-chefer-och-ny-organisation-pa-sveriges-radio-stockholm?msclkid=ed7d785dc2e211ec962bfaab5007606c

Related posts

Ambasador Velike Britanije u BiH Mathew Field: Nije izgledno da će se ukinuti britanske vize za građane BiH

Editor

Otvoreno pismo bh. intelektualaca: Ne dozvolite da građani budu žrtve sistema uspostavljenog na genocidu

Institut za istraživanje genocida Kanada: Podržavamo sutrašnje proteste ispred OHR-a

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment