Dopunske škole

STUTTGART: BAJRAMSKO VESELJE U ŠKOLI S-FEUERBACH

Na inicijativu koordinatorice Bosanske škole Stuttgart-Feuerbach Lejle Bećirović, uz podršku ostalih roditelja djece koja pohađaju dopunsku nastavu na bosanskom jeziku u ovoj školi, umjesto redovnih časova, jučer je organizirano Bajramsko veselje – zajedničko druženje djece, roditelja i nastavnice.

U glavnim ulogama bila su djeca. Za svoje roditelje djeca su održala kratki bajramski program, a zatim recitirala pjesmice o Bajramu. Prisutni su svaku riječ pomno saslušali i srdačno aplaudirali. Uslijedilo je zajedničko druženje uz kafu, kolače i sokove.

Bosanska škola u Stuttgart-Feuerbachu osnovana je i počela sa radom 8. decembra 2011. godine. Dopunska nastava u Bosanskoj školi Stuttgart-Feuerbach održava se svakog četvrtka, od 16 do 18 sati, u prostorijama Neues Gymnasium, Klagenfurterstr. 71, u Stuttgartu.

Nastavu u Bosanskoj školi u Stuttgart-Feuerbachu izvodi profesorica Ajdina BEŠIĆ.Pozivamo sve građane/građanke BiH iz Feuerbacha i okoline, i druge koji to žele, a imaju djecu školskog uzrasta da upišu svoju djecu u bosansku školu.

H.H.

Related posts

KANADA: DAN BOŠNJAKA OBILJEŽEN U ŠKOLI BOSANSKOG JEZIKA U HAMILTONU

„Naša djeca moraju otići vani da bi se znalo za njihove uspjehe”

Editor

Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori: Olakšati dolazak dijaspore u domovinu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment