Gastro

Simpatični Egipćanin Omar Khedr došao da studira u Sarajevo, pa postao voditelj popularnog kuharskog šoua

banner

O ljepotama Sarajeva, kao i o gostoprimstvu njegovih stanovnika, priča se širom svijeta. Mnogi stranci u šeher su došli na samo nekoliko dana, a ostali godinama i decenijama.

Čarima šehera nije odolio ni kuhar Omar Khedr.

Simpatični Egipćanin, kojeg je život doveo u Sarajevo u kojem živi već pet godina, plijeni vedrim i pozitivnim duhom. Kako kaže, ovdje je došao da studira, a, u međuvremenu, i da se posveti svojoj velikoj ljubavi od dječačkih dana – kuhanju.

Uz atraktivnu voditeljicu Adrijanu Kurtišaj Bikić, Khedr je jedan od glavnih aktera kuharskog šoua „Da, draga“, čija druga sezona se trenutno emitira u programu OBN televizije.

– Iz Kaira sam došao u Sarajevo da studiram mašinstvo na Internacionalnom univerzitetu, ali i da napravim nešto vezano za kuhanje. Sarajevo je prelijepo, sviđa mi se narod i priroda, atmosfera je opuštena i život je lijep. Na OBN sam došao zahvaljujući voditeljici Elvisi Muratović koja vodi emisiju „Stol za 4“. Razmišljali smo da nešto zajedno napravimo i onda je došla Adrijana Bikić i rodila se ideja za emisiju „Da, draga“. Tako je sve krenulo – kaže Khedr.

Omar se oduvijek zanimao za kuhanje, samouk je u kuhinji i svoje vještine je uporno usavršavao. Nekada je hranu pripremao za njegovu porodicu, a danas je glavni kuhar i partner u jednom sarajevskom restoranu.

– Jako mi je zabavno da radim ovdje i vodim kuhinju. Usavršavam pripremu raznih internacionalnih jela, ali i onih tradicionalnih bosanskohercegovačkih. Od svih specijaliteta najviše volim pripremati roštilj, ali u prirodi. Uživam u pečenju piletine, divljači i ostalog mesa na laganoj vatri. Warak enab je egipatsko tradicionalno jelo koje najviše volim, a zapravo je to japrak u bosanskoj kuhinji. Već petu godinu sam u Sarajevu, uživam u pozitivnoj atmosferi i pripremam hranu u mom restoranu Chill&Co na Baščaršiji za moju raju i ostale goste – govori Khedr.

Za kraj, kada je u pitanju privatni život, kaže da je slobodan dok ne naiđe prava djevojka za njega.

P.R.

Related posts

Želite za Bajram spremiti baklavu sa duplo manje kalorija, nutricionista Kenan Mandra ima rješenje

Zahvaljujući ovom Bosancu Kolinda je zasjala u Kataru i oduševila vitkim izgledom

BHD Info Desk Administrator

Napravite sami vitamnski džem, idealan za palačinke

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment