Sport

Komemoracija i sahrana Ivice Osima u direktnom TV prijenosu

banner

Iz Fudbalskog kluba Željezničar obavijestili su javnost da će se komemoracija Ivice Osima održati u planiranom terminu u subotu u 11 sati, ispraćaj sa Stadiona Grbavica je otkazan, a nova satnica sahrane je u 14 sati na Gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Direktan prijenos komemoracije i sahrane možete gledati na BHT 1, saopćeno je iz ove TV kuće.

“U svrhu što dostojanstvenijeg ispraćaja Švabe, Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11 sati.

Komemoracija će okupiti veliki broj sportskih zvanica iz regije koji su bili važan dio karijere našeg Osima od njegovih igračkih dana, preko Željinih uspjeha u Evropi i Mundijala u Italiji, pa sve do uspješnih internacionalnih angažmana u Austriji i Japanu.

Zbog ograničenog broja mjesta komemoraciji će prisustvovati samo delegacije i pojedinci koji su potvrdili svoj dolazak, te rodbina i prijatelji porodice Osim”, saopćili su iz FK Željezničar.

Sahrana na Gradskom groblju Bare, umjesto u 15, počet će u 14 sati, te će za građane u komemorativnom centru Bare biti otvorena komemorativna soba za posljednji pozdrav Ivici Osimu u periodu 12 do 13.45 sati.

BHDINFODESK

Related posts

Lani Pudar uručen diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine

Editor

Novi uspjeh 14-godišnje Irme Mujić u Americi

BHD Info Desk Administrator

Večeras protiv Slovačke, evo koje TV stanice prenose utakmicu

Editor

Leave a Comment