Dopunske škole

CALW: U NEDJELJU PONOVO KREĆE NASTAVA U BOSANSKOJ ŠKOLI

banner

Nakon nekoliko godina pauze, u nedjelju, 22. maja 2022. godine, u Calwu ponovo počinje izvođenje dopunske nastave na bosanskom jeziku. Ovo je zaključak sa sastanka zainteresiranih roditelja i predstavnika Saveza dopunskih škola Bosne i Hercegovine koji je u Calwu održan u nedjelju, 15. maja 2022. godine.

Svi zainteresirani roditelji koji žele da njihova djeca pohađaju dopunsku nastavu na bosanskom jeziku mogu se javiti koordinatorici Bosanske škole u Calwu, gospođi Amini Alihodžić, putem E-maila: aaminaa@hotmail.de ili putem telefona, broj: 01578 908 98 60 ili Savezu dopunskih škola BiH, na E-mail: savez.bh.skola@gmx.de.

Dopunska nastava na bosanskom jeziku u bosanskim dopunskim školama čiji rad koordinira Savez dopunskih škola BiH izvodi se po planu, programu i udžbenicima MCP-a BiH za dopunsku nastavu u inostranstvu, a u bosanske škole mogu se upisati sva djeca školskog uzrasta, od prvog do devetog razreda ako su im roditelji iz BiH, porijeklom iz BiH ili sa prostora bivše Jugoslavije kao i sva druga djeca čiji roditelji prihvataju spomenuti nastavni plan i program, pravilnik i poslovnik o radu bosanskih škola u SR Njemačkoj.

Pozivamo sve zainteresirane u Calwu i okolini da upišu svoju djecu u Bosansku školu. Ne plaća se!PS: Fotografije su sa jučerašnjeg sastanka u Calwu.

H.H.

Related posts

Danska: U februaru manifestacija posvećena maternjem jeziku

Urednik BiH Info Desk

Kraljevski koledž – Sandhurst: Merima Bašić najbolji strani student

Urednik BiH Info Desk

ŠKOLSKA ZVONA ZOVU I U BOSANSKOJ ŠKOLI STUTTGART-NORD

Editor

Leave a Comment