Dopunske škole

Bišćanka Almedina Grozdanić: Od stipendije State Departmanta do diplome Cambridgea

Da Bosanci i Hercegovci postižu zavidne uspjehe diljem svijeta, primjer je i naše Bišćanke Almedine Grozdanić.

Almedina Grozdanić je rođena u Bihaću, 6. marta 1977. godine gdje je završila osnovnu školu, te Gimnaziju u Bihaću za vrijeme rata. Po osnivanju Univerziteta u Bihaću upisuje Pedagoški fakultet, Odsjek za matematiku i fiziku. Nakon sticanja zvanja profesora matematike i fizike, upisuje ponovo Pedagoški fakultet, Odsjek za Engleski jezik i književnost, te stiče zvanje profesora Engleskog jezika i književnosti.

U toku studija na Univerzitetu u Bihaću je bila dobitnik stipendije State Departmenta, te provela jednu akademsku godinu na Univerzitetu u Montani. Svoje akademske uspjehe je ostvarivala istovremeno radeći za međunarodne organizacije, piše USKinfo.

Sa gore pomenutim zvanjima koje je stekla na Univerzitetu u Bihaću dobila je posao profesora matematike u jednoj od srednjih škola u Ujedinjenom Kraljevstvu, te od 2006. uspješno gradi svoju karijeru u obrazovanju u UK, gdje trenutno obnaša funkciju direktora odsjeka za matematiku u Leigh Academy. U toku svoje radne karijere u UK kontinuirano radi na svom profesionalnom usavršavanju, te kao rezultat predanog rada i upornosti uspješno je magistrirala na prestižnom Univerzitetu u Cambridgeu (Master of Education).

Nismo sigurni da li je prva Bišćanka koja je dobila diplomu na ovom prestižnom Univerzitetu, ali je sigurno vrijedno spomena i čestitki. Naša Bišćanka Almedina je još jedan primjer da građani naše zemlje mogu uspjeti uz inicijativu, predan rad i trud.

Related posts

Savez dopunskih škola BiH: Izabrani najbolji radovi učenika/učenica u 2020. godini

Editor

Pogledajte imate li razloga za brigu: Provjerite da li je vaša diploma validna u Njemačkoj

Urednik BiH Info Desk

Stuttgart: Tradicionalni susreti dopunskih škola BiH u SR Njemačkoj zakazani za 18. juli 2021. godine

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment