Dopunske škole

Bišćanka Almedina Grozdanić: Od stipendije State Departmanta do diplome Cambridgea

banner

Da Bosanci i Hercegovci postižu zavidne uspjehe diljem svijeta, primjer je i naše Bišćanke Almedine Grozdanić.

Almedina Grozdanić je rođena u Bihaću, 6. marta 1977. godine gdje je završila osnovnu školu, te Gimnaziju u Bihaću za vrijeme rata. Po osnivanju Univerziteta u Bihaću upisuje Pedagoški fakultet, Odsjek za matematiku i fiziku. Nakon sticanja zvanja profesora matematike i fizike, upisuje ponovo Pedagoški fakultet, Odsjek za Engleski jezik i književnost, te stiče zvanje profesora Engleskog jezika i književnosti.

U toku studija na Univerzitetu u Bihaću je bila dobitnik stipendije State Departmenta, te provela jednu akademsku godinu na Univerzitetu u Montani. Svoje akademske uspjehe je ostvarivala istovremeno radeći za međunarodne organizacije, piše USKinfo.

Sa gore pomenutim zvanjima koje je stekla na Univerzitetu u Bihaću dobila je posao profesora matematike u jednoj od srednjih škola u Ujedinjenom Kraljevstvu, te od 2006. uspješno gradi svoju karijeru u obrazovanju u UK, gdje trenutno obnaša funkciju direktora odsjeka za matematiku u Leigh Academy. U toku svoje radne karijere u UK kontinuirano radi na svom profesionalnom usavršavanju, te kao rezultat predanog rada i upornosti uspješno je magistrirala na prestižnom Univerzitetu u Cambridgeu (Master of Education).

Nismo sigurni da li je prva Bišćanka koja je dobila diplomu na ovom prestižnom Univerzitetu, ali je sigurno vrijedno spomena i čestitki. Naša Bišćanka Almedina je još jedan primjer da građani naše zemlje mogu uspjeti uz inicijativu, predan rad i trud.

Related posts

Profesorica tuzlanskog PMF-a dobila stipendiju kojom je ranije nagrađeno devet nobelovaca

Urednik BiH Info Desk

NAREDNOG VIKENDA U WANGENU, POČINJE SA RADOM BOSANSKA ŠKOLA

Editor

Mladi Tuzlak Ismail Ćidić reda uspjehe na Duke univerzitetu

Editor

Leave a Comment