Dopunske škole

Prestižna nagrada: Bosanka oduševila naučnu javnost u svijetu

banner

Osnivač BH Futures Foundation koja pomaže i okuplja mlda ljude iz svijeta nauke dr Edhem Čustović predstavio je još jednu uspješnu Bosanku koja je oduševila naučnu javnost u svijetu. Ovog puta to je Andrea Pozderac koja je nakon školovanja u Sarajevu osvojila jednu vrijednu nagradu u SAD-u. Objavu prenosimo u cjelosti.

Andrea Pozderac je magistrirala na poznatom Univerzitetu Georgetown University u Vašingtonu i postala prva osoba sa Zapadnog Balkana koja je dobila prestižnu nagradu “Jill A. Hopper” za izvrsnost.

Walsh School of Foreign Service (Walsh škola vanjske službe) na Georgetown Univerzitetu u Vašingtonu konzistentno je rangirana među vodećim svjetskim fakultetima za međunarodne odnose.

 Značajni alumni su bivši američki predsjednik Bill Clinton, bivši direktor CIA-e George Tenet i španski kralj Felipe VI, kao i brojni drugi šefovi država ili vlada.

Osnovana 1919. godine, SFS je najstarija kontinuirano operativna škola za međunarodne poslove u Sjedinjenim Državama, koja je prethodila američkoj službi vanjskih poslova šest godina, a mnogi njeni diplomci nastavljaju karijere u američkoj vanjskoj politici kao i globalne politike.

 Andrea je završila je Druga gimnazija Sarajevo i diplomirala na SSST – Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology iz političkih nauka.

Čestitamo Andrea na ovom nevjerovatnom uspehu i nagradi. Tvoji roditelji su sigurno neizmjerno ponosni na tebe kao i mi u bosanskohercegovačkoj globalnoj zajednici. 

Facebook

Related posts

BOSANSKA ŠKOLA STUTTGART-FEUERBACH: KOLAČI ZA KRAJ PRVOG POLUGODIŠTA

Urednik BiH Info Desk

ŠKOLSKA ZVONA ZOVU I U BOSANSKOJ ŠKOLI STUTTGART-NORD

Editor

Kanada: Od 2004. godine bosanski jezik je priznat kao World heritage language

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment