Zdravlje

Bosna i Hercegovina ukinula sve Covid-restriktivne mjere za ulazak u zemlju

banner

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o prestanku važenja Odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, čime se ukidaju ranije donesene covid restriktivne mjere za ulazak u BiH.

Odluka je donesena na osnovu podataka nadležnih zdravstvenih institucija o povoljnoj epidemijskoj situaciji u BiH već duži period, te zbog činjenice da je većina zemalja regiona i svijeta ukinula sve mjere stranim državljanima za ulazak u njihove zemlje.

Na ovaj način prestaje da važi ranija odluka o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu i njene izmjene objavljene.

Na sjednici je donesena i Odluka o prestanku važenja Odluke o ograničenju kretanja i boravka stranaca u Bosni i Hercegovini, donijeta radi zaštite zdravlja građana nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija u martu 2020. godine proglasila pandemiju prouzrokovanu virusom korona.

Donošenjem ove odluke prestaju se primjenjivati mjere kojim se zabranjuju kretanje i boravak stranaca izvan centara u koje su smješteni.

BHDINFODESK

Related posts

Hren lijek za dobro pamćenje

Rakija kao lijek

BHD Info Desk Administrator

Njemačka: BiH građanima za ulazak dovoljan negativan PCR test

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment