BiH dijaspora

CIK: Evo u kojim ambasadama će moći glasati državljani BiH koji žive u dijaspori

banner

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) donijela je Odluku o diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u kojima je planirano organizovanje glasanja za Opće izbore 2022.godine.

Tako će naši državljani koji žive u inostranstvu moći glasati u sljedećim DKP: Austrija (Beč i Graz), Australija (Canberra), Belgija (Brisel), Crna Gora (Podgorica), Češka (Prag), Danska (Kopenhagen), Francuska (Pariz), Nizozemska (Den Haag), Hrvatska (Zagreb), Italija (Rim i Milano), Kanada (Ottawa), Mađarska (Budimpešta), Norveška (Oslo), Njemačka (Berlin, München, Stuttgart, Frankfurt), Sjedinjene Američke Države (Washington i Chicago), Slovenija (Ljubljana), Srbija (Beograd), Španija (Madrid), Švicarska (Bern), Švedska (Stockholm), Turska (Istanbul), Velika Britanija (London), Grčka (Atina) i Sjeverna Makedonija (Skoplje).

CIK BiH će posebnim propisom utvrditi tačan broj i raspored biračkih mjesta u DKP BiH, shodno broju birača registrovanih da lično glasaju u DKP BiH.

Ukoliko u određenim DKP ne budu ispunjeni uslovi za organizaciju glasanja, državljani BiH koji se prijave za glasanje će moći to učiniti putem pošte.

Izvor: SKM_28722050515020 (izbori.ba)

Related posts

“Pravda za Davida i Dženana” bit će podržana od strane bosanskohercegovačke dijaspore

Američka manekenka bh. korijena Melani Čolić u Sarajevu: Došla sam po bh. pasoš

BHD Info Desk Administrator

Švedska:Svečana akademija povodom Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Editor

Leave a Comment