BiH dijaspora

Cazinjanka iz Švicarske poziva: Djevojka ili momak koji žele nešto obući za maturu, a nemaju, javite se

banner

Vrijeme je matura i ako ima neka djevojka ili momak, koji ne mogu da sebi priušte to što želi, npr. haljinu, odijelo, štikle, frizuru i šminku, sve u kompletu, želim da ih obradujem

U vremenu kada je inflacija u BiH iznad 10 posto, kada je sve poskupjelo, od režija do osnovnih životnih namirnica, mnogi roditelji muku muče kako djetetu, maturantu, ispuniti želju i spremiti ga za maturalno večer.

Ipak, lijepe priče su uvijek dio naših života. Treba ih prepoznati i podržavati, o njima pisati.

Jedna takva dolazi od djevojke koja već neko vrijeme živi u inozemstvu u Švicarskoj, koja je porijeklom iz Cazina.

Ona se javila portalu Cazin.net:

– Bila sam i ja nekad maturant i znam kako je to. Živjela sam u Cazinu i sve mi je to već poznato. Znam kako je i imati i nemati, zato želim neku djevojku da obradujem ili dječaka nebitno, znači maturantici ili maturantu, nekom kome je stvarno potrebno, neka mi se javi – obratila se Sanela.

– Vrijeme je matura i ako ima neka djevojka ili momak, koji ne mogu da sebi priušte to što želi, npr. haljinu, odijelo, štikle, frizuru i šminku, sve u kompletu, želim da ih obradujem. Neka se jave i napravit ću to – poruka je Sanele koja danas živi u Švicarskoj.

Onima kojima je potrebna pomoć mofu se javiti u inbox na Facebook stranici Cazin.net, sa svojim kontaktima, a oni ćemo dalje proslijediti Saneli.

A. Č. / Cazin.net

Related posts

Munchen: KUD Bosančica uz proslavu Dana državnosti obilježio sedam godina postojanja

“KLUB 100 – PLUS”: Gospodine Inzko omogućite stanovnicima BiH življenje na principima Povelje UN

Urednik BiH Info Desk

Meho Selman: Od prijedorskog logorasa do parlamenta Danske

1 comment

Alice Julien 27/05/2022 at 16:44

Cazin.net nece dati kontakt ove cure da je predstavim na stranom jeziku. Pitala sam jer imam haljina koje bi odgovarale maturanticama.Unatoc, dosta godina nisam udebljala, tvornicki br 38. Nista! Briga ih!

Reply

Leave a Comment