BiH dijaspora

Vicenza: Zlatan Vasiljević iz Doboja ubio bivšu suprugu, ljubavnicu pa sebe

banner

Lidija Miljković (42) porijeklom iz Srbije ubijena je jučer u talijanskoj Vicenzi.

Nju je na ulici upucao bivši partner Zlatan, koji je poslije toga usmrtio svoju sadašnju djevojku pa izvršio samoubistvo.

Sve je počelo jučer oko 9.30 sati, kada je Lidija odvezla djecu u školu i krenula na posao.

Kako prenose italijanski mediji, ona je ušla u svoj automobil, kada joj je prišao bivši partner Zlatan i počeo da puca u nju. Neki od medija prenijeli su da je nesretna žena pokušala da pobjegne od nasilnika, pa je istrčala iz vozila, ali je napadač nastavio da puca. Prema prvim informacijama, ispalio je šest metaka, koji su bili kobni po Lidiju, koja je od povreda preminula na licu mjesta.

Zlatan je nakon svirepog ubistva automobilom pobjegao s mjesta zločina, a policija je odmah pokrenula opsežnu potragu za njim.

Ubicu u bjekstvu tražila je policija na kontrolnim punktovima širom regiona, specijalnim snagama i upotrebom helikoptera.

Tek u popodnevnim satima, potraga je dala rezultate, kada su istražitelji pronašli njegov automobil na zapadnoj obilaznici Vicenze (između dva tunela prema Padovi).

Kada su došli do vozila, zatekli su jezivu scenu: unutra su bila dva tijela – ubice i njegove sadašnje partnerice iz Venecuele sa kojom je pobjegao i kojoj je presudio prije nego što je izvršio samoubistvo.

Čim je utvrđeno da je riječ o automobilu osumnjičenog, na lice mjesta su stigle i policijske snage za deaktivaciju bombi jer su u autu pronađene eksplozivne naprave.

Mediji u Italiji pišu da je protiv Zlatana, koji je iz Doboja, 2019. godine izdata naredba o zabrani prilaska ubijenoj ženi.

Izvor: https://www.ansa.it/sito/notizie/cronaca/2022/06/08/uccisa-in-strada-dallex-trovato-morto-in-unauto_778e06b1-c9c2-4317-a5d7-1d4700077b26.html

Related posts

Njemačka: Bosanac u rezervnom točku švercovao 250 kutija Drine

Editor

Josip Zmajić: Naš je Odžak, a ne Berlin

Beč: Ambasador dr. Kemal Kozarić održao sastanak sa predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore u Austriji

Leave a Comment