BiH dijaspora

Švedska: Nastavljena tradicija Zimskog susreta Omladinske organizacije Bemuf

banner

Dugogodišnja tradicija Zimskog susreta Omladinske organizacije Bemuf u Švedskoj nastavljena je i ove godine.

Naime, 22. decembra do 25. decembra 80 omladinaca iz svih dijelova Švedske družilo se u gradu Torsby uz skijanje, predavanja, druženja i druge aktivnosti, koje je pripremio Glavni odbor ove organizacije.

Prvi dan, poslije okupljanja i večere, omladina se upoznavala i družila. Pored skijanja, drugi i treći dan susreta omladina je u grupama, a i individualno, imala priliku da sakuplja poene kroz razne aktivnosti, za šta su pobjednici i nagrađeni pred završetak susreta.

Na susretu su bili prisutni i imami hafiz Ahmed-ef. Bukvić i Ajdin-ef. Terzić, koji su dijelili svoje znanje i iskustva sa omladinom.

Hafiz Bukvić je mladima ovom prilikom govorio o važnosti braka u islamu, a efendija Terzić govorio je o temi vjerovanja i izazova koji se nalaze pred muslimanima danas diljem svijeta. 

Kako su poručili organizatori, Zimski susret već godinama, kroz druženje, doprinosi sjecanju novih znanja i iskustava, kao i stvaranju novih veza među mladima.

406670622_7522554017755428_7074243095886757728_n.jpg - Švedska: Nastavlja tradicija Zimskog susreta Omladinske organizacije Bemuf

(Preporod.info)

Related posts

Beč, “Quo vadis, Bosna”: Protesti za mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini

Editor

Ministarstvu inostranih poslova BiH se obratilo više desetina državljana BiH

BHD Info Desk Administrator

Prof. dr. Amra Šabić-El-Rayess nova globalna ambasadorica Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment