BiH dijaspora

BCIC Kanada: Još jedno spomenik u londonskom parku podsjeća na počinjeni genocid u Srebrenici

banner

Još jedno spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici i Bosni i Hercegovini u Londonu, Kanada.Još jedna pobjeda istine o genocidu u Srebrenici i Bosni i Hercegovini u Kanadi.
U organizaciji  BCIC London i pod pokroviteljstvom Instituta za istraživanje genocida Kanada imamo još jedno spomen obiljezje žrtvama genocida u Srebrenici i Bosni i Hercegovini.

Spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici i Bosni i Hercegovini u Londonu, Kanada


Dobili smo posebnu memorijalnu klupu, još jedno mjesto okupljanja prijatelja istine, pravde i kulture sjećanja u Kanadi. Dobili smo spomen obilježje koje će na najbolji način širiti važnu misiju da internacionaliziramo  bosansku kulturu sjećanja na genocid u Srebrenici i Bosni i Hercegovini, prije svega u gradu Londonu, a zatim i u Kanadi i svijetu. Dobili smo mjesto okupljanja kanadskih građana kojih je sve više u prihvatanju i javnom iznošenju sudskih, naučnih i historijskih činjenica o agresiji i genocidu. Dobili smo mjesto zajedničkog okupljanja bosanskohercegovačke mladosti ne samo u Londonu, već u cijeloj Kanadi.
Zahvaljujući se svm članovima BCIC London koji su učestvovali u ovoj važnoj misiji borbe za istinu i pravdu, duhovni lider BCIC London i član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida magistar Avdija Ramić se zahvalio i Institutu za istraživanje genocida Kanada. 
Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada dr. Emir Ramić zahvalio se magistru Avdiji Ramiću i članovima BCIC London na kontinuiranoj borbii za istinu i pravdu konstatovao.
Spomen obiljezje u Londonu žrtvama najvećeg zločina poslije Holokausta u Evropi, genocida u Srebrenici, ostaje  trajno svjedočanstvo da će se pamtiti ovaj zločin u ime istine i pravde bez kojih nema bolje budućnosti čovjeka i civilizacije.
Spomenik na javnom prostoru, u jednom prelijepom londonskom parku podsjeća i opominje na počinjeni genocid. Važno je da, u borbi protiv ideologije genocida, koja je još živa i kojoj svjedočimo u Bosni i Hercegovini i šire radimo ovakve stvari. Imamo obrazovaih ljudi koji se bore na tom putu, a to je ujedno borba i svih nas. Ova ideologija genocida, kako je opasna za Bosnu i Hercegovinu, tako je opasna i za cijeli svijet.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

BHDINFODESK

Related posts

Građanska inicijativa “BiH Stuttgart”: Skup podrške domovini zakazan za narednu subotu

Editor

Kanadske čestitke za Dan nezavisnosti BiH su najbolji odgovor negatorima nezavisnosti BiH

BHD Info Desk Administrator

Uprkos instrukciji: Ispred Ambasade BiH u Kanadi 11. jula sklonjena državna zastava

Editor

Leave a Comment