BiH dijaspora

Kanada: “Budžetlija” Marko Milisav nije spustio zastavu na pola koplja

banner

Ponovljeni skandal ambasadora BiH u Kanadi – Zastava BiH nije spuštena na pola koplja

Institut za istraživanje genocida Kanada pozvao je danas ambasadoru Bosne i Hercegovine u Kanadi Marka Milisava da poštujte 11. juli kao Dan sjećanja na genocid u Srebrenici jer to poštuje i Kanada.

Poruka ambasadoru BiH u Kanadi Marku Milisavu:

Poštujte 11. juli kao Dan sjećanja na genocid u Srebrenici jer to poštuje i Kanada. Spustite zastavu Bosbe i Hercegovine 11. jula na pola koplja i tako se pridružite mnogim premijerima kanadskih pokrajina i gradonačelnicima kanadskih gradova koji proklamacijama i deklaracijama civilizacijski odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici. 

Poštujte presude medjunarodnih i nacionalnih sudova o genocidu u Srebrenici. Poštujte rezolucije Kanadskog parlamenta kojima je Kanada priznala genocid u Srebrenici i proglasila 11. juli Danom sjećanja na žrtve Genocida u Srebrenici. Poštujte saopćenja premijera Kanade Justin Trudeau o Genocidu u Srebrenici. 

Vi niste to uradili ni ove godine i tako ste sebe ponizili jer slavite genocid i tvorevinu stvorenu tim genocidom. Vi predstavljate političku tvorevinu koja je sprovela genocid. Negiranje genocida je vaša jedina vrijednost i politički cilj. Vaše negiranje genocida i veličanje zločina, vaše negiranje države Bosne i Hercegovine samo pokazuje da niste dostojni imena naše ali i vaše jedine domovine BiH. 

Istini, pravdi i kulturi sjećanja ne možete ništa jer u Kanadi ima mnogo nas koji smo svojim radom učinili Kanadu državom koja priznanje genocid i poštuje 11. juli. Vi, ne možete ništa ni državi BiH jer mnogi kanadski Bosanci ali i časni Kanadjani tako dobro prezentuju hiljadugodišnju bosanskohercegovačku tradiciju. Ono što možete jeste da napustite časnu funkciju ambasadora. U ime boljih odnosa izmedju BiH i Kanade. 

Emir Ramić

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK)

Related posts

Jedan od organizatora protesta u Briselu Dino Salihagić za BUKU: Čini se da će slučaj BiH okupiti neku novu koaliciju

BHD Info Desk Administrator

FAIZ SOFTIĆ LUKSEMBURG: KNJIŽEVNOST I HUMANOST GRADE LJEPŠE SVJETOVE

Copo Sejo

New York za žrtve genocida u Srebrenici

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment