Pogledi

Šefik Džaferović: Britanija je pokazala da BiH ima posvećene prijatelje na koje može računati

banner

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović se sastao sa predsjedavajućim Zastupničkog doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Lindsayjem Hoyleom i Sveparlamentarnom grupom za Bosnu i Hercegovinu.

Džaferović se zahvalio Parlamentu Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske na organizaciji komemoracije povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici, kao i na kontinuiranoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske borbi za istinu i pravdu.

Istaknuo da se Ujedinjeno Kraljevstvo izdvaja među drugim državama time što organizuje državni program komemoracije genocida u Srebrenici, te provodi široki niz aktivnosti u čuvanju sjećanja na žrtve genocida, počevši od najvišeg državnog nivoa pa do lokalnih zajednica i škola.

Razgovarano je i o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i izazovima miru, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je o utjecaju ruske agresije Ukrajine na političku i sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini i na Zapadnom Balkanu. Predsjedavajući Džaferović je zahvalio Parlamentu, a posebno članovima Svepartijske parlamentarne grupe za BiH kojom predsjedava zastupnica Alicia Kearns, na snažnom angažmanu u vezi sa Bosnom i Hercegovinom, te na odlučnoj podršci u najtežim trenucima krize tokom proteklih godinu dana.

Istaknuto je da su britanske institucije u proteklom periodu pokazale da Bosna i Hercegovina ima posvećene prijatelje na koje može računati.

Klix.ba

Related posts

Mehmedović o Escobarovoj izjavi: Građanska BiH nije moguća samo zato što su muslimani većina

BHD Info Desk Administrator

Od agresije opasnija nesposobnost Komšića, Džaferovića i Podžića: Omekšalo srce, radi samo jezik

Urednik BiH Info Desk

ISLAMOFOBIJA

Leave a Comment