BiH dijaspora

Za slanje izbornog materijala glasačima u dijaspori CIK će platiti više od 850.000 KM

Glasački listićI
banner

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine platit će nešto više od 850.000 KM poštanske usluge za dostavljanje izbornog materijala za ovogodišnje opće izbore glasačima u inostranstvu.

Ugovor o poštanskim uslugama dostavljanja izbornog materijala za glasanje izvan BiH na adresu glasača u inostranstvu putem preporučene pošiljske zaključen je sa tri poštanska operatera u BiH: Poštama Srpske, BH poštama iz Sarajeva i Hrvatskom poštom iz Mostara.

Izbor najpovoljnijeg dobavljača za uslugu poštanske dostave izbornog materijala glasačima u inostranstvu sproveden je putem pregovaračkog postupka, a poziv je upućen navedenim poštanskim operaterima, koji su u formi grupe ponuđača dostavili svoju ponudu.

Konačna cijena za navedene usluge iznosi 851.375 KM i odnosi se na dostavu oko 80.000 pošiljki sa izbornim materijalom glasačima u inostranstvu, kako je predviđeno u tenderskoj dokumentaciji.

Poštanski operateri istakli su u pregovaračkom postupku da ne mogu da snize ponuđenu cijenu, koja je po jednoj pošiljci ista kao na prethodnim izborima, jer u toku realizacije ugovora očekuju povećanje cijena usluga, pa bi razlika u cijeni išla na njihov teret.

Najveći broj pošiljki bit će distribuiran u Evropi, druga zona su SAD i Kanada, a najudaljenija zona u koju će biti dostavljen izborni materijal je Australija.

Iz CIK su naveli da je ponuđeni iznos u okviru planiranih sredstava za ovu namjenu.

Odluka o sklapanju ugovora sa poštanskim operaterima za dostavljanje preporučenom pošiljkom izbornog materijala glasačima u inostranstvu donijeta je na sjednici CIK-a u četvrtak, 28. jula.

CIK BIH

Related posts

Beč: obilježeno 30 godina od početka rata u BiH i prihvata bh. izbjeglica u Austriji

Urednik BiH Info Desk

Švedska: Zeničanin Dario Mihajlović gradonačelnik Ulricehamna

Bijeli golub ponovo (ne) leti 77/ 205: ALIJI NIJE DO SMIJEHA

Editor

Leave a Comment