BiH dijaspora

Glasanje na Općim izborima u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH: Sa najavljnih 30 spalo na 21 lokaciju

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković na svojoj Facebook stranici obavjesitla je javnost o broju lokacija za nedeljno glasanje u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH, post prenosimo u cjelosti:

Facebook

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Centralnom izbornom komisijom Bosne i Hercegovine, ove godine je uspjelo osigurati značajno uvećan broj lokacija za glasanje na Općim izborima u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH.

Na Općim izborima 2. oktobra građani Bosne i Hercegovine će moći glasati u 19 ambasada i konzulata i 2 počasna konzulata, odnosno na 21 lokaciji širom svijeta.

Na lokalnim izborima 2020. godine glasanje je organizirano na šest lokacija. Ove godine imamo značajno povećanje, i nadam se da će to rezultirati i boljim odzivom birača što će svakako doprinijeti jačanju demokratije.

Nadamo se da će u sljedećoj objavi ministrica navesti tačne lokacije s obzirom da je krajem maja MVP BiH najavilo glasanje na 30 lokacija u inostranstvu.

Related posts

KUDA IDE BIH DIJASPORA(6)- Ismail Šehić: Političarima nije bitan patriotizam, ali novac i zarada jesu

BHD Info Desk Administrator

Nizozemska: Bosanka preminula od koronavirusa

Urednik BiH Info Desk

Saopćenje IGK povodom sramne i anticivilizacijske uvrede civilnih žrtava Prijedora od strane zastupnika NS entiteta RS Milana Tubina

Leave a Comment