BiH dijaspora

Đenana Vejzović sa Univerziteta Karl-Franzens dobila je nagradu za najbolji naučni rad za 2022.

banner

Još jedan mlada uspješna naučnica iz Bosne i Hercegovine popela se na sami vrh svjetske akademske zajednice, na svojoj Facebook stranici danas je objavio Dr. Edhem ‘Eddie” Čustović (20+) Facebook, post prenosimo u cjelosti:

Đenana Vejzović sa Univerziteta Karl-Franzens dobila je nagradu za najbolji naučni rad za 2022 godinu.

Privredna komora Štajerske nagradila je Đenanu Vejzović za najbolji naučni rad proizveden od strane mlade osobe za 2022 godinu.

Cilj ovog finansiranja za mlade istraživače je promoviranje razmjene znanja između univerziteta i industrije. Osim toga, ovaj program služi i da osigura da ekonomski relevantnije teme nađu svoj put u naučni rad. Bilo je više od 100 prijava, a nagrade je dodijelio stručni žiri od 10 članova.

Đenana je studirala hemiju i magistrirala biohemiju i molekularnu biomedicinu na Univerziteua Karl-Franzen u Grazu, Austriji .

Dok je bila student, bila je asistent na univerzitetu što ju je potaknulo na visoka dostignuća, uključujući nagrade i publikacije.

Trenutno radi na Medicinskog Univerzitetu u Grazu kao naučna istraživačica ( Biomedicinska istraživanja sa fokusom na alternativne biomodele).

Đenana korijene vuče iz Srebrenice.

Čestitamo Đenana, ovo je vrhunsko dostignuće ????

Related posts

Rođen Chicagu, ali poseban osjećaj je kod kuće u Međugorju

Urednik BiH Info Desk

Admir Greljo, istraživač u CERN-u: Razvijene zemlje Evrope prepoznaju visokokvalifikovanu radnu snagu iz BiH

BHD Info Desk Administrator

Švedska: Obilježen Dan državnosti BiH

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment