BiH dijaspora

Bosanci i Norvežani uživali u sevdahu: Amira Medunjanin napunila dvoranu u Askeru nedaleko od Osla

banner

U nastupu dive bosanskohercegovačke sevdalinke Amire Medunjanin, Bosanci i Hercegovci koji žive u Norveškoj su imali priliku uživati proteklog vikenda.

image
Amira Medunjanin/ Fahro Konjhodžić

Ovog puta, ona je nastupila u pratnji pijaniste Bojana Zulfikarpašića. Ovo dvoje, bez ikakve sumnje ponajboljih interpretatora sevdaha, upriličili su nezaboravan koncert. Sjajno izvođenje svedalinke te narodnih pjesama Sjeverne Makedonije će ostati u trajnjoj uspomeni svima koji su posljednju subotu u januaru 2023. prisustvovali ovom koncertu.

Na ovom koncertu učešće uzeli i Almir Mešković (harmonika) i Danijel Lazar (violina). Dvojac je muziciranjem upotpunio ovo lijepo veče narodne muzike.

image
Danijel Lazar i Almir Mešković/ Fahro Konjhodžić

Zanimljivo je da su ovaj koncert organizovali producenti Kuće Kulture u mjestu Asker, nedaleko od Osla. Dvorana ove kulturne institucije je bila doslovce rasprodana skoro mjesec dana ranije, a ima oko 500 mjesta. A u publici su bili i Bosanci i Norvežani u podjednakom broju.

Na samom početku koncerta goste su pozdravili producent Asker kulturhus (Kuća kulture) Frode Bjørnstad Refka Kovač, u ime građana Bosne i Hercegovine.

image
Prisutnima su se obratili Refka Kovač i Frode Bjørnstad/ Fahro Konjhodžić

Fahro Konjhodžić/Moja BiH/Moja BiH – I Bosanci i Norvežani uživali u sevdahu: Amira Medunjanin napunila dvoranu u Askeru (oslobodjenje.ba)

Related posts

Početkom jula starta aviolinija Banja Luka – Milano

Editor

Vratio iz Njemačke da nastavi s porodičnim zanatom

Editor

Zvanično: CIK pomjerio izbore za 15. novembar

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment