Bosnia Appeal

NEW YORK: ISLAMSKI CENTAR MONTICELLO UPLATIO 32,440 DOLLARA ZA POMOĆ TURSKOM NARODU

banner

Isla mski centar Monticello (NY) izvršio je uplatu donacije 32,440 dollara na račun Ambasade Republike Turske u Washingtonu za potrebe humanitarne pomoći narodu Turske koje je zadesio katastrofalan zemljotres.

Islamski centar Monticello (NY) je jedan od četiri vakufa koji je u posjedu Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku.

Proteklog četvrtka na sastanku u Generalnom konzulatu R. Turske u New Yorku, predsjednik pomenute zajednice h. Ago Kolenović i Smaile Srdanović upoznali su generalnog konzula Reyhana Özgüra o oktivnostima u ovoj zajednici za pomoć turskom i sirijskom narodu koje je zadesio težak zemljotres, te da su sakupili oko 120 hiljada dollara i da je akcija još u toku.

– Za sada su uplaćena sredstava koja su donirali članovi IC Monticello. Narednih dana na račun Ambasade Turske u Washingtonu bit će proslijeđene i donacije koje su uplaćuju u našim vakufima Ali pašinoj džamiji u Astoriji i Bošnjačkom islamskom kulturnim centru Richmond Hill, kaže Kolenović.

Turski generalni konzul Reyhan Özgür prihvatio je poziv Kolenovića i Srdanovića da bude musafir Bošnjačkog islamskog kulturnog centra Richmond Hill, kada će se za područje koje je zadesio zemljotres organizirati donatorska večera. Datum će biti naknadno objavljen.


Dokaz o uplati donacije na račun Ambasade R. Turske u Washingtonu

Da napomenemo, da je Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija ranije uplatila 20 hiljada dollara na račun Ambasade R. Turske u Washingtonu, narednih dana će biti uplaćena sredstva za Siriju. Dok Bosansko-hercegovački islamski kulturni centar NY i Centar bošnjačko-američke zajednice New Jersey sakupljena sredstva za Tursku i Siriju će uplatiti na račun Mešihata Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA), koji će uplate koordinirati sa Rijasetom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Bošnjaci.Net saznaju da su džemati pod krovom IZBSA do sada sakupili oko 600 hiljada dollara.

B.net

Related posts

„Merhamet“ Njemačke tokom ramazana obezbijedio pomoć vrijednu 85.000 KM

BHD Info Desk Administrator

Josip Pejaković izašao iz bolnice oporavlja se u Sarajevu

Deseta godišnjica ‘Nove Nade’: Most između ljudi u Norveškoj i BiH je izgrađen

Editor

Leave a Comment