Pogledi

IGK:  Željka gdje je zastava Bosne i Hercegovine?

banner

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović nastavila Dodikovu antidržavnu praksu ignorisanja državne zastave.

Ona je razgovarala u svom kabinetu s predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto. Na sastanku nigdje nije bila istaknuta zastava i obilježija Bosne i Hercegovine  nego samo bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Željka Cvijanović nastavlja politiku svoga šefa Milorada Dodika negiranja države Bosne i Hercegovine.

Ako ne poštuje svoju državu neka napusti Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i vrati državni novac koji prima za sramno anticivilizacijsko negiranje vlastite države, koju umjesto predstavljanja tako neljudski blati.

Na anticivilizacijsko ponašanje prema bosanskohercegovačkoj državi treba već jednom odgovoriti na odlučan i primjeren način. Ne može se ćutke posmatrati kontinuirano vrijeđanje i ponižavanje države, njenih organa i građana kakvim je Bosna i Hercegovina izložena već duže vrijeme.

Zaštita države i njenih državnih simbola, njenog teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, državnosti i međunarodnog političkog i pravnog subjektiviteta je visoko moralni i duboko pravedan čin koga mora odmah početi izvršavati svi državni organi, institucije i državni službenici ne oslanjajući se na inertnu međunarodnu zajednicu.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Related posts

IFIMES Ljubljana: Srbija – poprište konfrontacije obavještajnih službi?

BHD Info Desk Administrator

Komšićeva poruka kardinalu Puljiću: Pomolite se i za duše nevino ubijenih žrtava zločinaca Jure Francetića i Maksa Luburića

BHD Info Desk Administrator

POGLED IZ FRANCUSKE: RATOVI NAJVIŠE VOLE UBIJATI DJECU

Copo Sejo

Leave a Comment