BiH dijaspora

Priznanje Vlade i Parlamenta Kanade bosanskohercegovačkoj dijaspori u Kanadi

banner

Povodom 31. godišnjice od nezavisnosti Bosne i Hercegovine ministrica u Vladi Kanade zadužena za ekonomski razvoj i dugogodišnja članica Parlamenta Kanade Filomena Tassi odala priznanje bosanskohercegovačkoj dijaspori u Hamiltonu i Kanadi za njen dugogodišnji doprinos očuvanju i jačanju kanadskog Kulturnog mozaika i kanadskog društva i države.

Bosanskohercegovačka dijaspora je uspostavila odličnu saradnju sa svim nivoima vlasti u Kanadi, lokalnom, provincijskom i federalnom nivou. Zahvaljujući tome Kanada je prepoznala značaj bosanskohercegovačkih vrijednosti. Imajući to u vidu Kanada od priznanja nezavisnosti podržava suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i politički subjektivitet Bosne i Hercegovine.

Kanada je država koja priznaje genocid u Srebrenici, osuđuje negatore genocida i glorifikatore presuđenih ratnih zločinaca.

Kanada podržava bosanskohercegovačke državne praznike.Bosanskohercegovačka dijaspora u Kanadi će nastvati borbu za potpunu nezavisnost, suverenost i slobodu države Bosne i Hercegovine. Mi skupo plačenu slobodu države Bosne i Hercegovine nikada nećemo prepustiti dobrovoljno. U potpunosti se identificiramo sa Bosnom i Hercegovinom jer znamo kakvu Bosnu i Hercegovinu hoćemo. Slobodnu i demokratsku, zemlju jednakih ljudi, zemlju reda i ljudskih prava.

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Ključ je u velikom broju testiranja: Na Islandu obolile 963 osobe

Urednik BiH Info Desk

Beč, “Quo vadis, Bosna”: Protesti za mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini

Editor

Korekcije u predloženom budžetu FBiH “teške” 11 miliona, ukupna suma ista

Admin1

Leave a Comment