BiH dijaspora

London: Uz pomoć BBHCC-a na Međunarodnoj degustaciji vina predstavljena je vinarija Carska Vina iz Međugorja

banner

Međunarodna degustacija vina Vijeća stranih privrednih komota u Velikoj Britaniji (CFCC) održana je ove sedmice u Londonu, a učešće na istoj uzela je i Britansko-bosanskohercegovačka privredna komora (BBHCC).

image
Međunarodna degustacija vina u Londonu/ Facebook

Ovom prilikom BBHC je u Drapers Hallu u Londonu predstavila fantastičnu vinariju iz Međugorja, Carska Vina, te dvije autohtone sorte – blatinu i žilavku.

Štand BBHCC-a izazvao je pojednako i iznenađenje i oduševljenje, a BBHCC je učinio mnogo na demonstriranju neiskorištenih potencijala Bosne i Hercegovine kao destinacije za gastro turizam.

Vinske ceste Hercegovine, mreža od oko 50 vinarija, sada je članica prestižne Kulturne rute Vijeća Evrope, dok godišnji BLAŽ Enološki festival nudi kurseve za somelijere i radionice za vinsku industriju.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu posjetio Nj.E. Vanja Filipović posjetio je štand BBHCC-a, te nije krio oduševljenje interesom koji je uz pomoć BBHCC-a privukla izložba Carska Vina, saopćeno je iz Ambasade BiH u Londonu.

image
Posjeta ambasadora Filipovića/ Facebook

Također, Filipović je tom prilikom razgovarao sa osnivačem vinarije Andrijom Vasiljem, koji je ambasadora informisao o dostignućima vinske industrije u našoj državi, a posebno njegove vinarije, ali i o izazovima i mogućnostima sa kojima se susreću.

E.DŽ./MojaBiH

Related posts

Kenanu Arnautoviću u Sarajevu dali otkaz, u Americi među najboljim neurohirurzima

Editor

IGK: Borise  Malagurski, vaš pokušaj ponižavanja rada Instituta za istraživanje genocida Kanada imao je samo kontraefekat

Editor

Ovo je najmanji iznos novca koji stranac mora imati za vrijeme boravka u BiH

Editor

Leave a Comment