Moj stav

POGLED IZ LONDONA: DOBAR DAN PALESTINO

banner

U narodu postoji izreka: “Kada Bog hoće nekoga da kazni, prvo mu oduzme pamet pa onda sve ostalo.”  Nažalost to se upravo dešava svim onim normalnim, civilizovanim građanima dejtonske BiH.

Ne-pamet, koja je vladala Bosnom u zadnjih nekoliko decnija je radila toliko žestoko u korist svoje štete da je pravo čudo da je i zrno od Bosne ostalo. Počevši od toga da su SDP-ovci (tada komunisti) predali sve oružje TO RBiH psihopati Miloševiću, što je bila glupost planetarnih razmjera do “merhametli” dogovora u rezidenciji Konak koji je provodila SDA o podjeli Republike BIH i rušenju Ustava Republike BiH, što je također bila veleizdaja planetanih razmjera.

Od tada pa sve do danas se provodi vruće hladni genocid nad Bošnjacima uz ogromnu pomoć sljedbenika velikodržavnih ideologija Beograda i Zagreba i bošnjačke pete kolone, koja je ovih dana definitvno preuzela sve institucije na nivou države a sprema se da preuzme i sve institucije FBIH. DF je usamljen i suviše mali da to sprijeći a vrh SDA glumi uvrijeđenu sanđačku mladu. Kaže Lendo uzmite i nas pod okrilje pete kolone pa ćemo popustiti. Sasvim je svejedno hoće li ili neće Lendo popustiti jer njihovim ulaskom u vlast samo bi postojeća peta kolona predvođena Niksićem, Konakovićem i Fortom nabubrila i postala još opasnija, sve dok je Bakir na čelu SDA.

Tako dobismo evropsku Palestinu, projekat na kome su radili decenijama duboke države iz Beograda i Zagreba i prostitutka Evropa. Ne sumnjam da nam je američki narod prijatelj, ali nisam siguran u to prijateljstvo kada na vlast dodju Demokrati. Znamo da su za vrijeme vladavine Demokrata započeti brojni ratovi pa i ovaj zadnji u Ukrijini. Također nije jasno kako su za vrijeme njihove vladavine “Arapi” sa dva aviona srusii tri zgrade što je BBC tvrdio dok je treća zgrada još bila netaknuta. Demokrati nam šalju srpske zetove da pomažu u razbijanju dejtonske BiH, kreiranju aprthejda i na koncu dovršenja Janšinih non-papera stvaranja velike Srbije, velike Hrvatske i velike Albanije.

Mnogi od nas su glasali za Trojku nadajući se da su manje zlo od SDA, predvođenoj Bakirom Izetbegovićem. Jasno je poptupno da je Bakiru važniji njegov kartel u koga je pretvorio SDA od države i da su “popuštanja” antibosanskim snagama dozirana oniloko koliko je potrebno da on i Sebija ostanu na vlasti. Ali šta se desilo sa SDP-om? Bile su brojne poruke u doba kampanje da su protiv SNSD, SDA, HDZ dok su se u istovrijeme kao prave udavače nudili  i Dodiku i Čoviću i na kraju se udali. Čak su prevarili i dijasporu. Hodali su po dijaspri sa značkama BIH na reveru, patriotskim govorima a onda poslije izbora sa nekim lažnim patetičnim izgovorima predali Pokret za državu Dodiku i dali mu kontrolni paket u Domu naroda. No ni to nije najgore. Po izjavama Nermina Nikšića da se SDP ne brine toliko o tamo nekim “njivama” dok ljudi odlaze jasno je da je u paketu oko koga su se dogovorili sa Dodikom i ustupanje državne imovine RS-u. Od tada na društvenim mrežama Nermin Nikšić je dobio nadimak “Njiva”. Kako Trojka misli vladati vidjeli smo istu noć kada su Bradara, Stojanović i Lendo izabrani u rukovodstvo FBiH. Tada su  i Bradara i Stojanović otišli u poseban “separe” Skupštine i mimo procedure propisane Ustavom onako sileđijski, bahato i bezobrazno proglasili sebe za predsjednika i potpredsjednika. Tako oni vide multi-etničnost, toleranciju i demokratiju. Tako će sutra na isti način dijeliti i rušiti Bosnu jer zaboga imaju parlamentarnu većinu stečenu na prevari tokom kampanje i lažima. Bar pedest posto nebi glasalo za njih da su znali da će u jaku koaliciju sa SNSD i HDZ i da će se dogovoriti da za 6 mjesci usvoje Čovićev izborni zakon, da će Dodiku dati državnu imovinu i da će odobriti izgradnju Ruskog vojnog aerodoma u Trebinju. Sve što treba sljedbenicima Beogradske i Zagrebačke velikodržavne ideologije je dogovoreno a sve što treba za odbranu Bosne, e to spada u stvari oko kojih se ne mogu dogovoriti????

O Konakoviću sve znamo. On odavno stoji iza Čovićevog skuta, propagira “legitimno” predstavljanje kada su HDZ-ovci u pitanju a kada Ademovića izaberu HDZ i SNSD onda je to odluka “parlamentarne većine”, većine stvorene na lažima tokom izborne kampanje. Da je bar bio toliko pošten da pročita Ustave i BIH i FBIH, vidio bi da “za sada” dok peta kolona to ne promjeni, ne postoji nikakav paragraf o “legitimnom predstvaljanju”, već fino piše da delegati ili funkcioneri izabrani iz reda bošnjačkog, srpskog ili hrvatskog naroda predstavljaju tu instituciju, državu i sve njene građane a ne narode iz kojih dolaze. Jer čak i ova dejtonska luđačka košulja ima neke demokratske stavke i nije zamišljena kao država tri urođenička plemena sa tri poglavice.

Za Našu stranku već izlazi na vidjelo da su notorni lažovi jer su se kleli da neće sa SNSD-om u vlast pa su potrčali na prvi mig. Forto glumi rahitičnu babu koja bi potpisala sve što mu se stavi na sto, samo da se dokopa vlasti. Vidjeli smo da jedno govore a kada dodje do izjašnjavanja postaju dodatna ruka i HDZ-u i SNSD-u. Tako je ta dodatna ruka ustupila Mostar HDZ-u i glasala protiv amndmana da se zabrani upotreba UZP-oske zastave Herceg Bosne u Mostaru.

Sve u svemu dogurali smo do stanja: “Dobar dan Palestino”. Šta nas čeka? Pošto je Bakir sada ponovo otišao u “trezor”, ovaj puta ne svojom voljom, ostao je Reis Kavazović da stane na crtu puzjućem genocidu koji traje. Da napmenem da su poricanje genocida i dehumanizcija koje državna koalicija koristi ili pak toleroše, jedne od faza genocida (1. Klasifikacija, 2. Simbolizacija, 3. Diskriminacija, 4 Dehumanizacija, 5 Organizacija, 6 Polarizacija, 7 Priprema, 8 Progon, 9 Istrebljenje, 10 Poricanje). Dodik uveliko koristi poricanje genocida i dehumanizaciju nazivajući narod Bosnjake muslimanima i zabranom upotrebe bosanskog jezika, što Trojka na vlasti toleroše; niti traži njegovo procesuiranje niti odbija da sa njim pravi koaliciju.

Poziv Reisa Kavazovića da se stane u odbranu institucija jedva su dočekai sljedbenici velikodržavnih ideologija Beograda i Zagreba, te plejada islamofoba, takozvanih analitičara da okrenu njegov poziv na takozvani “islamski terorizam”.  Bošnjaci, Bosanci i svi normalni i civlizovani građani Repubike BiH su spali na to da njih i dražavu brani od galopirajućeg fašizma sićušni DF i jedan Reis i sami su za to krivi. Sada treba očekivati da novo-nametnuti nazovi Bošnjak na čelu OSA, Almir Džuvo propagira širenja straha od “islamskog terorizma” u BiH. On će hodati okolo, kao što je radio u prošlom mandatu,  i upozoravati da će “islamski teroristi” zauzeti Bosnu i Hercegovinu. Treba očekivati ponovo da BIA pošalje nekog novog Mevlida da puca po Američkoj ambasadi. Treba očekivati izvještaje o 10000 terorista u BiH koje će Milanović slati u svijet. Oni će zatrpavati lažnim informacijama  Amerikance, Evropljane, Ruse i druge, svima predstavljajući Bosnu i Hercegvoinu kao zemlju koja je leglo “islamskog terorizma”.

Tako narode ostali ste sami u svojoj “Gazi” i “Zapadnoj obali”  donekle po svojoj vlastitoj krivici i volji. Dozvolili ste da vas Trojka prevari. Dodik, Čović i bošnjačka peta kolona će vam zabraniti da govorite, a ko se drzne čeka ga do 100.000 KM kazne ili dugogodišnja robija. Dodik već ima partnera u FBIH, u svojoj namjeri u vidu Konakovića koji već prijeti da će “poskidati” neke novinare, kao Avdu Avdića i još poneke. Par šarlatana poput Dodika, Čovića, Nikšića, Konakovića, Forte i Bakira su jači od vas dva i po miliona. Pa sretna vam bila evropska Palestina. Vi ćete postati glineni golubovi a Srbija i Hrvatska će vjerovatno u dogledno vrijeme od tolerantnih i dobročudnih Bošnjaka napraviti talibane. Nisam siguran da Demokratama u Americi takav scenario i nebi bio tako mrzak.

Esad Jaganjac, Bsc, UK

Related posts

HADŽIKADIĆEVA RUKA SPASA

COVID-19: Stručnjaci smatraju da je koronavirus mutirao i postao zarazniji

Urednik BiH Info Desk

VUK U JAGNJEĆOJ KOŽI NA SARAJEVSKOM CRVENOM TEPIHU

Leave a Comment